Mehmed Hakkı ÖZBAYIR/MANİSA, () - TÜRK Eğitim- Sen Manisa Şube Başkanı Recep Varlıakman, Manisa'da 360 okulun, müdür ataması beklediğini açıkladı. 360 okul müdürü atamasının mülakatla yapılacağını dile getiren Varlıakman, mülakatların kayırmaya çok müsait olduğunu öne sürerek, sesli ve görüntülü şekilde kaydedilmesi için Manisa Valiliği'ne dilekçe verdi.
Manisa'da 220 okul müdürünün görevden alınmasının ardından yönetici atamaları sonucunda bazı okullara müdür atanmadığı ortaya çıktı. Okulların açılmasının üstünden uzun bir zaman geçmesine rağmen Manisa'da 360 okulun hala müdürsüz olduğu belirtildi. Türk Eğitim-Sen Manisa Şube Başkanı Recep Varlıakman müdür ataması yapılmayan okullarda sorunlar yaşandığını iddia ederek, bu sorunların eğitim seviyesini düşürdüğünü savundu. Müdür atanmayan okullar için duyuru yapıldığını açıklayan Varlıakman, 360 okul müdürlüğüne yaklaşık bin 100 adayın başvuracağı bilgisini verdi. Okul müdürlerinin mülakat yöntemiyle belirleneceğini kaydeden Varlıakman, mülakat sınavlarında hakkaniyetli bir sonuç ortaya çıkmasını beklemediklerini açıkladı.
'MÜLAKATLAR KAYDEDİLSİN'
Ekim ayının 16'sından itibaren Milli Eğitim Müdürlüğü'nde mülakat komisyonunun kurulacağını dile getiren Varlıakman, mülakatlar için bir öneride bulundu. Yapılacak mülakatların sesli ve görüntülü şekilde kaydedilmesini isteyen Varlıakman, Manisa Valiliği'ne dilekçe verdi. Varlıakman, "Biz bunu talep ediyoruz. Fakat Milli Eğitim Bakanlığı, Müdürlük ve Valilik bizim talebimizi dikkate almaksızın kapalı kapılar ardında mülakat yapıyor. Bu mülakatta genel anlamda mevcut iktidara yakın sendika üyelerine fazla puan verilerek bunların okul müdürü olması sağlanıyor. Manisa Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü'ne çağrıda bulunuyorum. Gelişmiş teknolojiler kullanılarak, mülakatta sorulan sorulara verilen cevaplar görüntülü ve sesli şekilde kaydedilsin. Eğer bu isteği kabul etmezlerse ilgililerle ilgili olarak suç duyurusunda bulunacağız" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI