Kamil AKYOL/DEMİRCİ (Manisa), () - MANİSA’nın Demirci İlçesi’nde, ilkokul öğrencilerince ortaya atılan proje kapsamında 15 günde bir halk kütüphünesinde anneleriyle bir araya gelen çocuklar iki saat kitap okuyor. Okul Müdürü Ömür Çolpan, "Bu sayede öğrencilerin okumaları düzelmiş, özgüvenleri yerine gelmiş oluyor. Veliler de çocuklarıyla birlikte bu projenin tadını çıkarıyor" dedi.

Atatürk İlkokulu öğrencilerinin okumayı pekiştirmesi ve alışkanlığı kazandırması amacıyla örnek bir proje düzenledi. 15 günde bir öğrencilerin aileleri, çocukları ile Demirci Halk Kütüphanesi’nde bir araya geldi. Yaklaşık iki saat kitap okuyan öğrencilerdeki gelişim, öğretmenleri tarafından da fark edildi.
Ailelerin de bu fırsatla okuma imkanına sahip olduğunu söyleyen Okul Müdürü Ömür Çolpan, "Okuyan bilgili bir toplum oluşturmak için öğrenciler 'ne yaparız' diye düşündü. Akıllarına anne ve babalarıyla birlikte kitap okumak geldi. Demirci’de bir ilk olan bu anlamlı projeye, öğrenci aileleri de tam destek verdi, proje hayata geçti.

Aralarında küçük bebekli annelerin bile çocuğuyla kütüphaneye gelerek çocuklara destek olması görülmeye değerdi. Hem öğrenciler hem de veliler bu durumdan oldukça memnun görünüyor. Bu sayede öğrencilerin okumaları düzelmiş, özgüvenleri yerine gelmiş oluyor. Velilerde çocuklarıyla birlikte bu projenin tadını çıkarıyor. Bu projeye sene sonuna kadar devam edeceğiz" diye konuştu.

KA(İÖ/BT) (FOTOĞRAFLI)