Mehmet Halis İŞ/MİDYAT (Mardin), () - MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde yaşanan olaylar nedeniyle eğitimden geri kalan ve TEOG sınavına girecek ortaokul son sınıfta okuyan 382 öğrenci, Midyat İlçesi'ne gelerek telafi eğitimi alacak.
Midyat Milli Eğitim Müdür Vekili Abdulkadir Altay, Nusaybin'deki 8 ve 12'nci sınıflarda okuyan 382 öğrencinin telafi eğitimi için Midyat'a geleceğini belirtti. Nusaybin ilçesinde 8 ve 12'nci sınıf öğrencileri ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'nın bir programı olduıunu belirten Altay, "Midyat'a da ortaokul son sınıf öğrencileri programlandı. Bize 182'si erkek ve 200'ü de kız olmak üzere toplam 382 öğrenci gönderilecek. Bu öğrencileri biz yurtlarımızda barındıracağız. Bu öğrencilerimize eğitimlerinin yanında barınma ve iaşe ihtiyaçları da karşılanacak. Mevcut yurtlarımızda boş kullanılmayan alanları değerlendirerek kapasite artırımına gittik. Bu çocuklarımız farklı yurtlarda kalsalar da hepsi aynı okulda eğitim görecek. Normal eğitim yapan bir okulumuz ikili öğretime geçecek. Bizim öğrencilerimiz okulda eğitimlerini tamamladıktan sonra misafir öğrencilerimiz bu okulda eğitim alacaklar. Bu öğrencilerimize hem normal ders programları, hem de daha önce işleyemedikleri konuların telafisi ile ilgili hafta içi ve hafta sonu 7 gün eğitim alacaklar. Bu çocuklarımıza eğitimleri yine Nusaybin'den gelen kendi öğretmenleri tarafından verilecek ve okul idaresi de yine Nusaybin'den gelen idareciler tarafından yürütülecek. Nusaybin'deki şartların düzelmesi ya da TEOG sınavı tamamlanıncaya kadar bu öğrencilerin misafir edileceğini tahmin ediyoruz" dedi.
Öğrencilerin yurtlarda barınması için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 400 ranza ve yatak, 200 çiftli dolap, 800 battaniye ve 800 nevresim takımının gönderildiğini bildiren Altay, "Milli Eğitim Bakanlığı bu öğrencilerin yurtta kalabilmeleri malzemeleri gönderdi. Bunların yurtlarda montaj çalışması devam ediyor. Hazırlıklarımızı tamamlayıp misafirlerimizin Pazar günü gelmesini ve yurda yerleşmesini bekleyeceğiz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI