BARTIN Milli Eğitim Müdürlüğü, 15 ay önce DHKP-C'nin memur yapılanması soruşturmasında gözaltına alınıp serbest bırakılan öğretmen 39 yaşındaki Firuzan Özen hakkında, iddianamedeki suçlamalarla ilgili idari soruşturma başlattı.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 15 ay önce 28 ilde DHKP-C'nin memur yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınıp 4 gün sonra serbest bırakılan dönemin Bartın Eğitim-Sen Şubesi Başkanı Cumhuriyet Ortaokulu'nda görevli Teknoloji ve Tasarım öğretmeni Firuzan Özen'e yazı göndererek, soruşturma dosyasında yer alan suçlamalarla ilgili savunmasını istedi. Yazıda, şöyle denildi:
"Evinizde yapılan aramada elde edilen legal olduğu tartışma götürür yayınlar ve devrimci memur hareketi içinde örgütsel faaliyetlerde, örgüt yönetilciliği, örgüt üyelii ve örgüte finans ve kaynak sağlamak, devlet memurunun kazandırdığı imkanları terör örgütü için kullanmak ve terör örgütünün propagandasını yapmak iddiaları neticesinde, hizmet dışında devlet memurunun itibar ve güven duygusunu sarsacak nitelikte davranışlarda bulunduğunuz belirtilmektedir. Hakkınızda yapılacak işlemle ilgili savunmanızı 7 gün içinde göndermeniz gerekmektedir."
Bartın Eğitim-Sen Şubesi, açıklama yaparak Firuzan Özen'e yönelik soruşturmaya tepki gösterdi. 15 ay geçtikten sonra açılan soruşturmanın zamanlamasının manidar olduğu belirtilen açıklamada şöyle denildi:
"Kanuna göre 6 ay içinde disiplin kovuşturmasına başlanmadığı takdirde disiplin cezası verme yetkisi zamanaşımına uğramaktadır. İl Milli Eğitim Müdürlüğü bir yargı makamı olmadığı halde, ifadeden sonra geri iade edilen kitaplar için 'legal olduğu tartışma götürür' olduğunu ifade etmekte, film ve konserlere gidişini sorgulamaktadır. Belirtilen bu hususlar ancak yargı kararı ile hüküm verilebilecek konulardır. Adil ve objektif esaslara uygun bir soruşturma yürütülmemektedir. Masumiyet karinesi ihlal edilmektedir. Disiplin cezası verilme niyetiyle hareket edilmektedir. İlimizde entelektüel ve sanatsal çalışmalarıyla öne çıkmış öğretmenler hedef alınarak yapılan bu idari soruşturmaların gözdağı ve intikam amaçlı olduğu apaçıktır."

AA(EE/SS) (FOTOĞRAFLI)