Proje, ilçe sınırları içinde dezavantajlı bölgelerde yaşayan, risk altında bulunan ve okul öncesi eğitimi alamayan sosyo-ekonomik gelir düzeyi düşük ailelerden gelen tüm çocukları ve anne-babaları kapsıyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı ana sınıflarında her cumartesi yarım gün yapılan eğitim çalışmalarının 2010 - 2011 Eğitim - Öğretim yılı sonuna kadar sürdürüldü. Çocuklara ve ebeveynlere yönelik iki farklı eğitim programının uygulandığı poroje kapsamında, derslere girecn öğretmenlere de Milli Eğitim Bakanlığı Bütçesi'nden ek ders ücreti verildi. Ayrıca projeye destek veren okullara 'teşekkür', anne-baba ve çocuklara da 'katılım' belgesi verildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Servet Bakırcı, bu proje ile gelecke nesillerin sağlıklı bir şekilde yetiştirilmesi amaçlanmıştır. İlçe kaymakamı Seddar Yavuz ise, 920 çocuğun eğitime amaçlı geleceğe hazırlamanın hiç kolay oladığını belirterek eğitmenleri ve velileri fedakarlıklarından dolayı tebrik etti.Biz büyük fedakarlıklar yaparak bu projeyi gerçekleştiriyoruz. Hem aileleri bu konuda bilinçlendirmek istiyoruz hem de yarım gün bile olsa çocuklara o havayı solutmak istiyoruz." Eğitimleri bu yıl her cumartesi, yarım gün yapacağız ama önümüzdeki yıllarda talebe göre birkaç güne çıkarabiliriz. İlçede yeteri kadar anaokulu açılana kadar da projeyi sürdüreceğiz." dedi.

 Programın sonunda eğitmenlere hediyeleri ve katkıda bulunanlara sertifikaları Kaymakam Seddar Bey ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Bey tarafından verildi.