İstanbul, 18 Ağustos () - Magdolna Hargittai tarafından kaleme alınan ve Oxford Üniversitesi Yayınları tarafından yayınlanan Women Scientists-Reflections, Challenges, and Breaking Boundaries (Bilim Kadınları-Düşünceler, Zorluklar ve Sınırları Aşmak) isimli kitapta üç Türk bilim kadını da yer aldı.

Dört kıtadaki 18 ülkeden alanında başarılı olmuş bilim kadınlarının konu edildiği kitabın, "Türkiye'de Bilim Kadınları" başlıkları bölümünde Sezer Şener Komsuoğlu, Gülsün Sağlamer ve Ayhan Ulubelen'in hayatları ve çalışmaları hakkında bilgi verildi.

Kitapta sözü edilen Türk bilim kadınlarından Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu Kocaeli Üniversitesi, Prof. Dr. Gülsün Sağlamer de İstanbul Teknik Üniversitesi rektörlükleri görevinde bulundu. Prof. Dr. Ayhan Ulubelen de İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nde uzun yıllar görev yaptı.
 
Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu Kocaeli Üniversitesindeki iki dönem rektörlük görevinden sonra, Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) bünyesinde kurulan Akademide Kadın Çalışmaları ve Sorunları Birimi Başkanı olarak çalışmalarına devam ediyor.
 
YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, konuyla ilgili açıklamasında, "Yükseköğretim Kurulu Başkanı olarak Türk bilim hayatının yüz akı olan kadın akademisyenlerimizi temsil eden Sezer Şener Komsuoğlu, Gülsün Sağlamer ve Ayhan Ulubelen'i tebrik eder, kendilerine sağlık ve mutluluklar dilerim" dedi.

(Fotoğraflı)