ÖSYM Başkanı Ali Demir YGS sınavına giren adaylara mektup yolladı. Mektupta "şifreleme var, sehven yapıldı" ifadeleri yer alıyor.

Sınavda şifre iddialarıyla ilgili ÖSYM'nin adaylara gönderdiği mektup kafaları iyice karıştıracak. Devletin zirvesinden 'tatmin olduk' açıklaması geliyor ama ÖSYM Başkanı Demir'in mektubu adayların zihinlerini alllak bullak edecek.

DEMİR DAHA ÖNCE NE DEMİŞTİ?

Demir, eleştiriler sonrası ilk yaptığı açıklamada matbaa çalışanlarını hedef alırken “Basına verilen kitapçıkta ortaya çıkan çakışma METEKSAN’da bilgi işlemde çalışan arkadaşımızın işgüzarlığı” demiş ve adaylara mektup yazacağını söylemişti:

“Basına verilen soru kitapçığı master soru kitapçığı değil, adaylara verilen soru kitapçığı değil. Gereksiz bir şekilde, bir miktar acemilikle doğru cevap seçeneğini yerinde tutarak yanlışları karıştırarak masterdan türetilmiş yeni bir soru kitapçığını basına verdik, internet sayfamıza koyduk. Böyle bir soru kitapçığı bizim öngöremediğimiz sonuçlar oluşturdu. Bu soru kitapçığı hiçbir adaya verilmemiştir. Tüm adaylara bu süreci anlatan ve 18 Haziran’daki ikinci sınava odaklanmalarına isteyen çok net bir mektup yazacağım. Tam yapan adayların kitapçıklarına baktığımızda da herhangi bir şüpheye mahal verecek hiçbir şey yok. Kuşkunun sonu yok. Kamuoyunun güvene ihtiyacı var. ÖSYM de bu güveni hak etti, tesis etti.”