KARS, ()-KARS Kafkas Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 4'üncü sınıf öğrencileri, çevreye atılan pet şişelerle Fevzi Paşa Ortaokulu'nun koridorunu çiçek bahçesine dönüştürdü.
Kafkas Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği son sınıf öğrencileri Canan Yurtsever, Abdulmecit Öztop, Emrah Bürak, Kübra Kahriman, Emine Kızılkaya ve Hasan Polat’ın, ‘Sosyal Proje Dersi’ kapsamında Yrd. Doç. Dr. Yaşar Kop öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlik büğük beğeni topladı. Öğrenciler ilk önce çevrede çöpe atılan pet şişeleri topladılar. İçlerini yıkayıp temizledikten sonra toprak doldurup çiçek ektiler. Pet şişeli çiçekler kentin tarihi dokusunu yansıtan en eski okullardan biri olan Fevzi Paşa Ortaokulu'nun koridoruna yerleştirildi.
Kafkas Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yaşar Kop, projenin isminin ‘Okullar Çiçek Açıyor’ olduğunu, amaçlarının atık maddeleri değerlendirmek, doğaya zarar veren plastikten yararlanmak ve farkındalık yaratmak olduğunu söyledi. Yaşar Kop, "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın olduğu yerde tam da bahar gelmişken öğrencilerimizle doğayı, doğayla öğrencileri buluşturmak istedik. Bu anlamda merkezdeki eğitim kurumlarından biri olan Fevzi Paşa Ortaokulunu seçtik. Tarihi bir yapıya sahip olan okulda öğrencilerimiz staj yaptığı için Fevzi Paşa'yı tercih ettik. Arkadaşlarımızın üç gün boyunca uğraşıp el emekleriyle pet şişelerle toprağı birleştirerek içerisinde çiçeklerin açabileceği oranda sulayarak, tabiri caizse kendi evlatlarını oluşturdukları bir projedir. Emek veren öğrencilere teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Kafkas Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği son sınıf öğrencisi Emine Kızılkaya, “Ben de ‘Okulumuz Çiçek Açıyor’ projesi’nde yer aldım. İlk olarak kendi tükettiğimiz şişeleri biriktirdik, daha sonra pastanelerden, marketlerden ve inşaat alanlarından temin ettiğimiz pet şişeleri bu proje de değerlendirdik. Toprak, çiçek ve pet şişeyi buluşturarak projemizi Fevzi Paşa Ortaokulu'nda hayata geçirdik. Çok güzel olduğunu düşünüyorum, umarım herkes bizim gibi beğenmiştir" dedi.

FOTOĞRAFLI