Yaprak KOÇER/SAMSUN, () - SAMSUN Anadolu Lisesi'nde düzenlenen törenle öğrencilerin uluslararası eğitimde ihtiyaç duyacakları danışmanlık hizmetinin verileceği 'Uluslararası Eğitim Ofisi' açıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın proje ortağı olan Globalise Eğitim Vakfı'nın Türkiye Temsilcisi olan ISEWorld Türkiye'nin çalışması kapsamında, Samsun Anadolu Lisesi'nde oluşturulan 'Uluslalarası eğitim ofisi' için açılış töreni düzenlendi. Programa İlkadım İlçe Kaymakamı Turan Atlamaz, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, ISEWorld Türkiye Genel Müdürü Volkan Cerrahoğlu, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı. 3 yıl süresince hizmet verecek 'Uluslalarası Eğitim Ofisi'ne Samsun il genelinde lise öğrencilerinin başvurabileceği belirtilirken, verilen danışmanlık hizmeti ve işbirlikleri ile öğrencilerin lise eğitiminin bir bölümünü yurt dışındaki denk okullarda yapmasının sağlanacağı ifade edildi. Vakfın Türkiye'de ofis açtığı 3'üncü devlet okulunun Samsun Anadolu Lisesi olduğu belirtildi.
Açılış töreninde konuşan Kaymakam Atlamaz, öğrencilerin yurt dışına gidip orada eğitim görerek, orayı gözlemleyip yaşanan kültürü öğreneceğini, kendisine olan özgüvenin artacağını, yetenek ve becerilerinin farkına varacağını söyleyerek 'Uluslalarası Eğitim Ofisi'nin açılmasının öğrenciler açısından büyük bir avantaj olduğunu belirtti.

FOTOĞRAFLI