Ömer PINAR/ŞANLIURFA, ( ) - ŞANLIURFA Valisi İzzettin Küçük, bu yıl içerisinde kentte 100 yeni okul açılacağını ve sınıf mevcutlarının 30-35'e düşürüleceğini söyledi.
Şanlıurfa İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali İzzettin Küçük başkanlığında yapıldı. Kaymakamlar ve kamu kurumlarının temsilcilerinin katıldığı toplantının açılışında konuşan Vali İzzettin Küçük, bölgede devam eden terör olaylarının sona ermesini istedi. Bölgede devam eden terör olaylarından en az etkilenen kentlerden birisinin Şanlıurfa olduğunu vurgulayan Küçük, turizme yatırımlar yaparak Şanlıurfa'yı tanıtmaya önem vereceklerini kaydetti.
SINIF MEVCUTLARI 35’LERE DÜŞÜRECEĞİZ
630 bin öğrencisiyle Türkiye’nin en kalabalık illeri başında yer alan Şanlıurfa’da sınıflardaki mevcut öğrenci sayısını 30-35’lere çekme gayesi içerisinde olduklarını vurgulayan Vali Küçük şöyle dedi:
"2016 yılında 100 yeni okul yapacağız. Bu Şanlıurfa için büyük bir rakamdır. Bunun dışında en kalabalık yerlerdeki sayıyı hızla 30-35’lere çekeceğiz. Okulların fiziki şartlarını iyileştireceğiz. Onun yanında öğretmenlerimizle ilgili iç ve meslek içi eğitimi hızlandıracağız."

FOTOĞRAFLI