ŞANLIURFA'da, Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında el konulan dershane binası, tadilattan geçirilerek Bilim Merkezi'ne dönüştürüldü.
15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY’ye ait Yenişehir Mahallesi’nde dershane olarak kullanılan 5 katlı bina el konulup İl Milli Eğitim Müdürlüğüne devrildi. Dershane olarak hizmet veren binanın STEM Bilim Merkezi'ne dönüştürülmesi için yapılan tadilatın ardından bina teknolojik ve bilimsel etkinliklerde kullanılacak merkeze dönüştürüldü. Karacadağ Kalkınma Ajansı’nın desteklediği binanın açılışına Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ile çok sayıda bürokrat, öğrenci ve veliler katıldı.
Bilim merkezinin açılış töreninde konuşan Vali Güngör Azim Tuna, şöyle dedi:
"Dünyada özellikle son yıllarda yaygın bir eğitim yaklaşımı olan STEM; fen, teknoloji, mühendislik ve matematik disiplinli bir bakış açısıyla eğitim verilmesini hedefler. Teorinin uygulamaya, bilginin üretkenliğe, ürüne dönüştürülmesinde bu yaklaşımın büyük rolü vardır. Ülkemizin geleceği için STEM eğitim kültürünün geliştirilmesi ve yerleştirilmesine büyük bir ihtiyaç duyulmaktadır. STEM kariyer hususunda çocuklarımız ana sınıfından itibaren teşvik edilmelidir. Şanlıurfa’nın gururu ve umudu olan bu merkez ile etkili bir STEM eğitimleri gerçekleşeceğine, kız ve erkek öğrencilere fırsat eşitliği tanınarak, çocuklarımızın fen, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarına yönlendirileceklerine ve ülkemizde bu alanlarda ihtiyaç duyulan kalifiye insan gücüne katkı sağlayacağına inanıyorum."
İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ise Türkiye'nin en kalabalık öğrenci nüfusuna sahip illerin başında Şanlıurfa'nın geldiğini ifade ederek, "Merkezimiz, geleceğin en iyi mühendislerini yetiştirmede önemli bir eğitim modeli olması yönüyle ilimiz eğitim kalitesine büyük güç katacaktır. Bakanlığımız merkezdeki çalışma modelini eğitim programına dahil edeceğini belirtmesiyle bu tesisimiz daha fazla önem kazanmıştır" diye konuştu.
Protokol üyeleri, açılışın ardından sınıfları gezerek merkez yöneticilerinden bilgi aldı.

FOTOĞRAFLI