Cenk TOPCU-Yeliz ALAGÖZ/ÇAYCUMA(Zonguldak), ()- İLKOKUL, ortaokul ve liseyi dışarıdan bitirip Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Uygulamalı İngilizce Çevirmenlik Bölümü'nü kazanan, ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle üniversiteye gidememe korkusu yaşayan 21 yaşındaki Simge Aydın, Çaycuma Belediyesi tarafından yurda yerleştirildi ve burs sözü verildi.
İstanbul'da yaşayan, babası çalışmayan, annesi ise temizlik fabrikasında çalışan Simge Aydın, evde 3 kardeşine bakarken okula gidemedi. İlkokul, ortaokul ve liseyi dışarıdan bitiren Aydın, BEÜ'nün Çaycuma Meslek Yüksekokulu bünyesindeki Uygulamalı İngilizce Çevirmenlik Bölümü'nü kazandı. Aydın, yaz boyunca markette kasiyerlik yaparak biriktirdiği parayla üniversiteye kaydını yaptırdı.
Kredi Yurtlar Kurumu'na başvuran ve 91'inci yedek sırada yer alan Simge Aydın, özel yurda ve eve verecek parası olmadığı için üniversiteye gidememe korkusu yaşadı. Yaşadıklarını bir televizyon programında anlatan Aydın'a, Çaycuma Belediyesi sahip çıktı.
YURT, BURS VE İŞ
Dün sabah otobüsle Çaycuma'ya gelen Aydın, Belediye Başkanı CHP'li Bülent Kantarcı'nın şoförü tarafından karşılanarak otele yerleştirildi. Aydın, daha sonra Belediye Başkanı Kantarcı'yı makamında ziyaret etti. Başkan Kantarcı, Aydın'a özel bir yurda yerleştirildiği müjdesini verip, burs sağlayacakları sözü verdi. Başkan Kantarcı, "Simge'ye Çaycuma'da sahip çıkacağız. Yurt imkanı sağladık, burs da sağlayacağız. Mezun olduğunda gerekirse iş de sağlayacağız. Simge artık bizim kardeşimiz kızımız" dedi.
'HER ŞEYİN BİTTİĞİNİ DÜŞÜNDÜM'
Simge Aydın da belediye başkanına teşekkür etti. Üniversite sınavını ilk yılında kazandığını belirten Aydın, şöyle dedi:
"Üniversiteyi kazanınca çok sevindim. Buraya gelmek istiyordum ama ailemin maddi durumu yetersizdi. Kredi Yurtlar Kurumu'na başvurdum, 91'inci yedek çıktım. Yurt müdürünü sürekli aradım. Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlığı ve BİMER'i aradım. Aklıma gelen her yere başvurdum. Hiç kimse bana yardımcı olmadı. Sonra Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı Bey bana yardım etmek istedi. Artık her şeyin bittiğini ve en büyük hayalimin gerçekleşemeyeceğini düşünüyordum. Ama sonra şans döndü ve hayalim gerçekleşti."
Simge Aydın, daha sonra belediye görevlileri tarafından kalacağı özel yurda yerleştirildi.

FOTOĞRAFLI