AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "Başbakanımız söz verdi, seçimden sonra yerine getireceğiz, sözleşmeli öğretmen ve diğer personeli, kadroya alacağız" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, öğretmenlere müjdeli haber verdi. Milli Eğitim Bakanlığı döneminde bu sorunu çözeceği sözü verdiğini belirten Çelik, daha sonra göreve gelen Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun da konuya sahip çıktığını söyledi.

"Ama o dönem maalesef Milli Eğitim Bakanlığı, Başbakanlık, Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye arasındaki yazışmalar ve diğer kurumların devreye girmesiyle bu iş gecikti. Fakat ben bu konunun mutlaka çözüleceğini ve bunu Başbakanımızla paylaşacağımı bir çok kez televizyon programlarında söyledim ve bu konuyu Sayın Başbakanla paylaştım. Sayın Başbakanımız da sözleşmeli personelin kadroya alınacağına dair taahhütte bulundu. Yani Başbakan'ın ağzından, en yetkili ağızdan bu meselenin çözüleceği, 4-B'li sözleşmeli öğretmen, sadece öğretmen değil tabiki diğer kurumlarda da sözleşmeli personel var, hepsinin kadroya alınacağına dair söz verdi."

SEÇİM SÖZÜ


Yasal  düzenlemenin seçim çalışmaları nedeniyle seçim öncesi hazırlanamayacağını belirten Çelik, yeni hükümetin kurulmasının ardından Kanun Hükmünde Kararname ile bu sorunu çözebileceği müjdesini verdi.

"Her nasıl olursa olsun, biz bunu birinci ağızdan çözeceğimize dair kamuoyuna taahütte bulunduk. Şu an Başbakanlık müsteşarının koordinasyonunda bu konu detaylı bir şekilde çalışılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı, Tarım Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığında sözleşmeli personel var, tüm bunlara kalıcı ve köklü bir çözüm bulabilmek amacıyla çalışma yapılıyor. Ben bürokrasi adına üretilen formülü şu an şu olacak diye söyleyemem ama şunu söyleyebilirim bu konu halledilecek."