TÜRK Eğitim- Sen Şırnak Şube Başkanı Turgut Tatar, eğitim yılının sona ermesi nedeniyle öğretmenlere verdiği iftar yemeğinde, öğretmenlerin terör olaylarına rağmen görevlerini fedakarca ve korkusuzca yerine getirdiğini söyledi.
Türk Eğitim- Sen Şırnak Şube yöneticileri ve yeler 2015-2016 eğitim yılının sona ermesi nedeniyle Silopi ilçesinde iftar programında buluştu. Türk Eğitim-Sen Şırnak Şubesi tarafından organize edilen iftar programına Türkiye Kamu-Sen Şube Başkanı ve aynı zamanda Türk Eğitim- Sen Şırnak Şube Başkanı Turgut Tatar, Şırnak, Cizre, Silopi Türk Eğitim- Sen üye ve yöneticilerinin bulunduğu yaklaşık yüz kişi katıldı. Bir lokantada verilen yemekte sendika üyeleri birbirleri ile kaynaşma fırsatı buldu. 
Türk Eğitim- Sen Şırnak Şube Başkanı Turgut Tatar, bölgede yaşanan terör olaylarına rağmen öğretmenlerin görevlerini fedakarca en iyi şekilde yerine getirdiklerini söyledi. Tatar, "Tüm zorluklara ve olumsuzluklara rağmen yılmadınız. Okullarımız yakıldı, öğretmenlerimiz baskılar altında kaldı. Ancak ay- yıldızlı bayrağımızın gölgesinde geleceğimizin teminatı olan öğrencileri yetiştirmeye korkusuzca devam ettiniz. Bundan dolayı bölgemizde görev yapan tüm öğretmenleri canı gönülden kutluyorum. İyi ki varsınız" dedi.
Konuşmanın ardından Türk Eğitim Sen Şırnak Şube başkanı Turgut Tatar, 8 yıldır Silopi ilçesinde görev yapan Süleyman Demirel ilk ve ortaokulu öğretmeni Mehmet Karcıdağ'a teşekkür plaketi verdi. 

FOTOĞRAFLI