İlker AKTAŞ/SAMSUN, () - SAMSUN İlkadım Rotary Kulübü tarafından düzenlenen ‘Karadeniz Uluslararası Yüksek Öğretim Tanıtım Günleri’nin 12’ncisi gerçekleştirildi. Etkinlikte lise son sınıf öğrencilerinin üniversiteleri tanımasını ve bölümler hakkında bilgilenmelerini sağlamayı amaçladıklarını belirten İlkadım Rotary Kulübü Dönem Başkanı Prof. Dr. Umur Sakallıoğlu, “Bu etkinlik sayesinde çocuklarımızın sağlıklı ve bilinçli tercih yollarına gitmelerini sağlamayı planlıyoruz" dedi.

Samsun İlkadım Rotary Kulübü, Uluslararası Yüksek Öğretim Tanıtım Günleri’nin 12’ncisini bugün Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenledi. Etkinliğe Samsun Vali Yardımcısı İbrahim Küçük, İlkadım Rotary Kulübü Dönem Başkanı Prof.Dr. Umur Sakallıoğlu, kulüp üyeleri, davetliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Vakıf ve devlet üniversiteleri olmak üzere toplam 27 üniversitenin stant kurduğu etkinlikte, lise son sınıf öğrencilere üniversiteler ve bölümler hakkında bilgiler verildi. Yapılan törende konuşan Samsun Vali Yardımcısı İbrahim Küçük, "Bizim en önemli problemimiz eğitim sorunudur. Fakat eğitim sadece okullarda, sıralarda yapılan, öğretmen öğrenci ilişkisi ile sonlandırılabilecek ve basite indirilebilecek bir şey değildir. Bizler gençlerimize yönelik eğitim çalışmalarında son derece titiz davranmalıyız. Bunu sadece devletin Milli Eğitim Bakanlığı’na bırakmamalıyız. Fert olarak, sivil toplum kuruluşları ve dernekler olarak hepimiz üzerimize düşeni yapmak zorundayız. Bu nedenle Samsun İlkadım Rotary Kulübü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzü tebrik ediyorum” dedi.

Samsun İlkadım Rotary Kulübü Dönem Başkanı Umur Sakallıoğlu ise, "Rotary Kulübü olarak her sene geleneksel olarak düzenlediğimiz Uluslararası Yüksek Öğretim Tanıtım Günleri’nin bu yıl 12’ncisini yapıyoruz. Ağırlıklı olarak Samsun ve çevresinde olmak üzere Karadeniz bölgesinde üniversite sınavına girmek isteyen lise öğrencilerine rehberlik etmek amacıyla, eğitimle ilgili konularda, üniversiteler hakkında en doğru, en detaylı bilgileri ulaştırabilmek, üniversitelere hazırlanan gençlere ve ebeveynlerimize rehberlik hizmetleri sunabilmek ve Türkiye’deki üniversitelerimize de kendilerini tanıtma imkanı bulmak için böyle bir etkinlik düzenliyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi. Kurulan stantları gezen öğrenciler, istedikleri bölümlerin puanları ve şartları hakkında bilgi aldı. Etkinliğin 12 Nisan’a kadar süreceği belirtildi.

İA (MS/AAA) (FOTOĞRAFLI)