MALDİVLER'den gelerek Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü'nü bitiren Aishath Azma, üniversite 1'ncisi oldu. Azma ile dereceye giren diğer öğrencilere mezuniyet töreninde ödülleri verildi.
AİBÜ 2016-2017 Akademik Yılı mezuniyet ve ödül töreni öncesi Gölköy Kampüsündeki Atatürk anıtı ve İzzet Baysal anıtına çelenk konuldu. İzzet Baysal Kültür Merkezi'nde yapılan törende konuşan Rektör Vekili Prof. Dr. Süleyman Mollaibrahimoğlu, sürekli büyüyen ve gelişen üniversitenin yaklaşık 35 bin ferdi barındıran büyük bir aile olduğunu söyleyerek, "Böyle bir üniversitede bulunmaktan ve hizmet etmekten büyük bir mutluluk ve onur duymaktayız. Bu yıl üniversitemizin çeşitli birimlerinde eğitim ve öğretim görüp mezuniyet aşamasına gelen yaklaşık 5 bin öğrencimiz bulunmaktadır. Bu öğrencilerimiz mezun oldukları birimlere göre 2, 4, 5 ve 6 yıl boyunca almış oldukları dersleri, ödevleri, staj ve projeleri, sınavları başarı ile tamamlamış, neticede bu mutlu günü hak etmiş, yetişen elemanlar olarak yurdun her köşesinde hizmet etmeye amade hale gelmişlerdir" dedi.
Üniversite lisans birincisi Maldivler’den gelerek eğitimini tamamlayan Aishath Azma oldu. Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü’nü bitiren Azma, merhum İzzet Baysal ve İzzet Baysal Vakfı’nın girişimleriyle kurulan AİBÜ’nün 2016-2017 mezuniyet ve ödül töreninde olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Azma, Maldivler'den geldiğini ifade ederek, "İyi ki geldim. Gerçekten çok şeyler öğrendim burada. Hayvanlara ve bitkilere bambaşka bir gözle bakıyorum artık. Çok güzel bir eğitim aldım burada. Okulumuzun kurucusu merhum İzzet Baysal’a çok şey borçluyum. Bizlere bilim dünyasının kapılarını açan bütün hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Bugünleri özleyeceğimi çok iyi biliyorum. İyi ki sizleri tanıdım. Artık ikinci milletim olarak gördüğüm bu güzel ülkede eğitimimi tamamlayabildiğim için kendimi çok şanslı hissediyorum." dedi. Azma, konuşmasının ardından yaş kütüğüne dönem plaketi çaktı.
İzzet Baysal Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Baysal, Aishath Azma'yı tebrik ederek üniversitede Türk öğrencilerin yanı sıra yabancı öğrencilerin eğitim görmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Konuşmaların ardından lisansta üniversite 1'incisi Aishath Azma, 2'nci İlahiyat Fakültesi İlahiyat Bölümü’nden Kübra Akgün ve 3'üncü Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü’nden Merve Kaya ile ön lisansta 1'nci Mudurnu Süreyya Astarcı Meslek Yüksekokulu (MYO) Mimari Restorasyon Programı’ndan Gamze Torun, 2'nci Gerede MYO Bilgisayar Programcılığı’ndan Mücahid Bağcı, 3'üncü Mengen MYO Aşçılık Programı’ndan Ayşe Telli'ye ödülleri verildi.

FOTOĞRAFLI