UŞAK Üniversitesi'nde 7 aday ile gidilen rektörlük seçiminde, mevcut Rektör Prof. Dr. Sait Çelik 171 oy alarak sandıktan birinci çıktı. İkinci Prof. Dr. Ekrem Savaş 51, üçüncü Prof. Dr. Rıfat Okudan ise 41 oy aldı.
Uşak Üniversitesi rektörlük seçimi Mustafa Kemal Paşa Kampüsü'nde yapıldı. Saat 09.00'da başlayan oy verme işlemi saat 13.00'te tamamlandı. 275 öğretim üyesinden 270'inin oy kullandığı seçimlerde, daha önceden adaylığını açıklayan mevcut rektör Prof. Dr. Sait Çelik, Prof. Dr. Ekrem Savaş, Prof. Dr. Rıfat Okudan, Prof. Dr. Nuray Şahiner, Prof. Dr. Musa Çiftçi, Prof. Dr. Cengiz Soykan ve Prof. Dr. Osman Nafiz Kaya yarıştı. Sandıktan mevcut Rektör Prof. Dr. Sait Çelik 171 oy alarak birinci çıktı. İkinci olan Prof. Dr. Ekrem Savaş 51, üçüncü olan Prof. Dr. Rıfat Okudan'a ise 41 oy aldı. Diğer dört aday ise 1'er oy alabildi. 3 oy ise geçersiz sayıldı.
Yükseköğretim Kurulu'na (YÖK) 6 aday ismi bildirileceği için 1'er oy alan 4 öğretim üyesi arasında yapılan kura çekiminde Prof. Dr. Musa Çiftçi, Prof. Dr. Cengiz Soykan ve Prof. Dr. Osman Nafiz Kaya'nın isimleri çıktı. YÖK de belirlediği 3 ismi 4 Mayıs'ta Cumhurbaşkanlığı'na onaya sunacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Mayıs'ta Uşak Üniversitesi'nin yeni rektörünü atayacak.
FOTOĞRAFLI