AĞRILI iş adamı Cemalettin Öztürk, vefat eden babası Kemal Öztürk adına Eleşkirt İlçesi'nin Yayladüzü Beldesi'nde Çok Programlı Anadolu Lisesi yaptırdı. Lisenin açılışını yapan Vali Mehmet Tekinarslan, "Ağrılı okul yakmıyor, okul yapıyor" dedi.
Yayladüzü Kemal Öztürk Çok Programlı Anadolu Lisesi'nin açılış törenine katılan Vali Mehmet Tekinarslan, varlıklı olanların eğitime yatırım yapmalarını istedi ve işadamı Cemalettin Öztürk'e teşekkür etti. Lise açmak için 5 bin nüfus olması gerektiğini oysa Yayladüzü'nün 2 bin nüfuslu olduğunu anımsatan Vali Tekinarslan, Taşlıçay İlçesi'nde yüksekokul açmak için 10 bin nüfus kriterinin yöre şartlarına uymadığını bildirdi. YÖK'e seslenen Vali Tekinarslan, Ağrı'da yüksekokullarla ilgili YÖK'ün katı tutumlarını bir kez daha gözden geçirmesini istedi. Vali Tekinarslan konuşmasında şunları söyledi:
"Biz ne kadar eğitime yatırım yaparsak eğitim olanakları ilimizde o kadar artıyor. Bu bir şanstır, değerdir. Ağrı insanının gönlünün yüceliği vatanına memleketine geleceğine olan bağlılığını bir kez daha gösteriyor. Ağrı insanı okul yakmıyor okul yapıyor ve bunu yürekten, içtenlikle zorluğa rağmen yapıyor. Biz bu insanlara destek vermek, bu insanları yüceltmek durumundayız. Lisenin çocuklara, bu okulda görev yapacak öğretmenlere ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum."
Babası adına lise yaptırmayı hep hayal ettiğine dikkati çeken işadamı Cemalettin Öztürk, okuldan Yayladüzü'nün yanı sıra çevredeki köylerdeki çocukların da yararlanacağını belirtti. Her şeyi devletten beklememek gerektiğini vurgulayan Öztürk, "Eğitim olmayan yerde hiçbir şey olmaz. İmkanımız olur bu hizmetlerin devamı gelir" dedi.

FOTOĞRAFLI