Adana İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat ise, öğrencinin ailesi tarafından tasdiknamesinin istendiğini belirterek, "Konuyla yakından ilgileniyorum, Hiçbir öğrencinin mağdur olmasını istemeyiz" dedi.

Bir grup okul öğrencisi 15 Nisan’da okul kapısı önünde bir araya geldi, bir günlüğüne dersleri boykot etti. Bu öğrencilerin arasında bulunan Ahmet Batur, bu eylem neden gösterilerek okul yönetimi tarafından okuldan uzaklaştırıldığını iddia etti. Eylemden birkaç gün sonra okul yönetimi tarafından çağrıldığını ve okuldan ayrılması gerektiğinin söylendiğini öne sürdü. Tek amacının hakkını savunmak olduğunu belirten Batur, "Biz sadece YGS’ye girdik. Büyük hedeflerimiz vardı. YGS’den önce deneme sınavlarında puanı 470’lere kadar çıkan bir öğrenciydim. Ancak YGS’de matematik yüzünden puanım düştü. Bir şekilde tepkimi belli etmeliydim" dedi.

Spor müsabakaları kapsamında Şanlıurfa’da bulunan Adana Milli Eğitim Müdürü Büyükfırat ise, edindiği ilk bilgiye göre Batur’un ailesinin okula gelerek tasdiknamesini istediğini söyledi. Büyükfırat şöyle konuştu:

"Öğrenci velisinin kendisinin tasdikname istediğini biliyoruz. Konuyla ilgili inceleme başlattım ve yakından ilgileniyorum. İşin doğrusu o zaman ortaya çıkacak. Hiçbir öğrencimizin mağdur olmasını istemeyiz. Çocuklarımızı kazanma, topluma faydalı fertler yetiştirme ve onların manevi kültürel duyguları benimsemesi yönünde eğitim veriyoruz. Onları kazanmak temel hedefimiz. Çocukla ve aileyle bir araya geleceğim ve konuyu yakından irdeleyeceğim."