YGS skandalı sonra ÖSYM Başkanı Ali Demir'e sahip çıkan açıklamalar yapan YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan U dönüşü yaptı. Demir'i yerden yere vuran Özcan, "Kopyaya karşı alınan önlemler abartıldı, Demir paranoyaklık yaptı. Tuvalet iznini kaldırmak saçmaydı. İdari hatası var. Ben de öğrenci olsam sokağa çıkardım" dedi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, katıldığı bir televizyon programında YGS sınavı ve ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Yusuf Ziya Özcan, kısaca şunları söyledi:

"Maalesef ÖSYM'ye güven erozyonu oldu. Ali Demir'in krizi idare edişiyle bu noktaya geldik. Ali bey çıkıp herşeyi anlatsaydı bu noktaya gelmezdik. Deneyimsiz olması eleştirilebilir doğrudur. Ama zor bir iş.

Kopya çekilmemesi için abarttı, paranoyaklık yaptı. Hatta ölçüyü fazla kaçırdı. Tuvalet iznini kaldırmak saçmaydı. İnsan nikah yüzüğüne bluetooth nasıl koysun? İmtihan için yıllardır taktığım yüzüğü niye çıkartayım ki. Şimdi LYS'de bunları değiştirmek için konuşacağız Ali Demir ile. Sınav öncesi açıklayacağız.

ZAMANLA İYİLEŞECEK


Bu seferki hata yeterli yedek soru kitapçığı hazırlanmamış olması. Kopyadan korktuğu için, 'aman fazla basmayalım' dedi. Hata etti. Basından bir şey gizlemeyeceksin her zaman ortaya çıkar. Zamanla iyileşeceğini düşünüyorum. Öncelikle basın danışmanı bulmalı kendine. Hiç konuşmayacaktı.

Üç kişilik hukuki bir soruşturma yapılıyor hakkında. 13'ünde bize geldi kağıt. Şeçim sonrasına bırakmak diye bir şey söz konusu değil. Demir tek değil başkalırını da araştırdıkları için uzun sürüyor. Çıkan sonuca göre ne ceza vereceğimize bakacağım. Tabiiki soruşturuluyor. İdari hatası var.

BEN DE OLSAM SOKAĞA ÇIKARDIM

Siyasi malzeme olarak kullanılması hataydı. Üzüldüm. Bütün siyasilerimizi kınıyorum. Öğrenci ne yapsın. Sokağa dökülüyor. Ben de öğrenci olsam ben de çıkardım."