Okuduğumuz kağıtları bu adayların sonuçlarını 2010 YGS ile mukayese ettik. Olağan dışı hiçbir oluşum söz konusu değil. Matematik soruları geçen seneden daha zor. Test genelde geçen seneden daha zor. Bundan mutluyuz. Çünkü ÖSYM çok nitelikli sınavlar gerçekleştiriyor.

Şunu çok rahat bir şekilde söylüyorum; olağandışı hiçbir durum söz konusu değil. Bir grubu, bir kişiyi öne çıkarıcı hiçbir sonuç görülmüyor. Sınavın iptalini gerektirecek hiçbir durum söz konusu değil. Çocuğum sınava girmiş olsaydı hiçbir endişe duymazdım. Sonuçların açıklanması da sanıldığından daha kısa sürede olacak'' dedi.

Demir, "Kişiye özel kitapçık iddialarını anlamak mümkün değil. Basına verilen kitapçık biraz acemice hazırlandı. Basına kitapçığın verilmesi METEKSAN'ın işgüzarlığı. Bugüne kadar 530 bin kitapçık internette yayınlandı. Olağandışı hiçbir durum söz konusu değil. Sonuçlar açıklandıktan sonra her adaya cevap kitapçığı verilecek. Sakladığımız hiçbir şey yok. Adaylara mektup yazarak 2. sınava odaklanmalarını isteyeceğim. Aynı sistemi geliştirip 2. sınavda da uygulayacağız.

"5 Ekim'den itibaren her sınavda bütün oyunları bozduk. Bize karşı yaşanan tablo, oyunları bozduğumuz için.

"Sınavlarda kapılarda el dedektörüyle de arama başlayacak. Öncelik sınav güvenliği, gerekirse kıyafetler kontrol edilir. Gözetmen hatası oldu. Bu yüzden hedefimiz sınavları elektronik ortamda gerçekleştirmek. Bir daha basına kitapçık dağıtılmayacak" açıklamasında bulundu.

Konya'da bir öğrencinin, sınavın iptali için Danıştay'a başvurduğunun hatırlatılması üzerine, Demir, "Danıştay iptal kararı verirse, yeniden sınav yaparız" dedi.

Bir gazetecinin 'Kalmakta ısrarlı mısınız?' sorusuna 'evet' yanıtını veren Demir, istifa etmeyeceğini açıklamış oldu. Yarımağan'la ilgili olarak da "Yarımağan kuruma kırgın, bize bilgi verme taraftarı değil" açıklamasında bulundu.

Tunceli'de bir okulda bulunan kitapçıkla ilgili sorulan soruya ise, "210 bin görevliyi tek tek eğitmek kolay değil" yanıtını verdi.