İSTANBUL, () -  İSTANBUL Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) ile Gaziosmanpaşa Belediyesi arasında imzalanan protokolle, üniversiteye 25 yıllığına bir okul binası tahsis edildi. YTÜ'nün Gaziosmanpaşa kampüsünde Sürekli Eğitim Merkezi ve Uygulamalı Mühendislik Fakültesi açarak eğitim vereceği açıklandı.

Gaziosmanpaşa Belediyesi, Yıldız Teknik Üniversitesi'ne (YTÜ) 25 yıllığına bir okul binası tahsis etti. İki taraf arasında yapılan protokolle birlikte Gaziosmanpaşa Beşyol mevkiinde bulunan okul binası, Yıldız Teknik Üniversitesi'ne verildi. Bu binada gerçekleştirilen imza törenine protokolden çok sayıda kişi katılırken, burada kısa bir açıklamada bulunan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, "İlçe halkına verdiğimiz sözü tutarak Gaziosmanpaşa'da bir üniversitenin eğitime başlamasını sağladık. YTÜ'nün bir biriminin Gaziosmanpaşa'da sizlere hizmet vermesi için bu imza merasimindeyiz. İnşallah ilçemizde bir ilk adım olarak bunu başlatıyoruz" ifadelerini kullandı.

Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü, Prof. Dr. İsmail Yüksek ise, "Biz Yıldız Teknik Üniversitesi olarak bugün önemli bir işe imza atıyoruz. Gaziosmanpaşa'ya yeni bir üniversite kazandırmak istiyoruz. Biz bunu kısa bir süre alalım olgunlaştıralım ve Gaziosmanpaşa'ya bir üniversite olarak yeniden devredelim istiyoruz. Bu süre 25 sene gibi görünüyor ama biz bunu 5-10 yıl içinde inşallah yaparız" dedi.

24 ADET DERSLİK VAR

Konuşmaların ardından Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ve Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü, Prof. Dr. İsmail Yüksek düzenlenen törenle hazırlanan protokolü imzaladı. Daha sonra protokol üyeleri, YTÜ'ye tahsis edilen hizmet binasında incelemelerde bulundu. YTÜ'ye 25 yıllığına bedelsiz olarak tahsis edilen Gaziosmanpaşa Beşyol mevkiindeki okul binasının içinde 24 adet derslik, 3 adet laboratuvar, 1 adet bilgisayar laboratuvarı ve spor salonu bulunuyor.