Murat ÇAĞLAR/VAN, () - VAN Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ne (YYÜ) bu yıl 200'e yakın yabancı öğrenci kayıt yaptırdı. Yabancı öğrenci sayılarının arttığını belirten YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, "Bu sayının ek kontenjanlarla da artacağını düşünüyorum. Şu anda üniversitemizde 450 yabancı öğrenci bulunuyor" dedi.
Yeni kayıt dönemiyle iyi bir ivme yakalayan YYÜ, bu yıl 200 yabancı uyruklu öğrenciye eğitim verecek. Birçok bölüme kayıt yapan öğrencilerin büyük kısmı Ortadoğu ülkelerinden gelenlerden oluşurken Avrupa, Amerika ve Uzakdoğu ülkelerinden de öğrenciler bulunuyor. YYÜ'nün 2023 yılına kadar Türkiye'nin en iyi 10 üniversitesinden biri olacağını ve bu yolda yürüdüklerini belirten YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, "Bu yıl üniversitemize 200'e yakın öğrenci kayıt yaptırdı. Bu sayının ek kontenjanlarla da artacağını düşünüyorum. Geçen yıllarda kayıt yapan öğrencilerimizle birlikte 10 farklı ülkeden yaklaşık 450 öğrencimiz bulunuyor. İnşallah bundan sonraki süreçte de bu sayı artacak. Kayıt yapan öğrencilerimize başarılar diliyorum. Hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.
Yabancı öğrencilerin her türlü sorunlarıyla ilgilenecek bir birim oluşturduklarını söyleyen Yabancı öğrenciler koordinatörü ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Eray Çelik ise yaklaşık 8 aydır web üzerinde çalışma yürüttüklerini kaydetti. Doç. Dr. Çelik, "Yabancı uyruklu öğrencilerin üniversitemizde okuması için çok etkin bir tanıtım kampanyası yürütüyoruz. Bu kampanya çerçevesinde gerek burada 24 saat destek, gerek ilgili ülkelerde eğitim danışmanları şirketleri ile ilişkiler kurarak, öğrencilerin üniversitemize daha kolay ulaşmasını sağlıyoruz. İnşallah öğrenci sayımız da hedeflerimiz doğrultusunda önümüzdeki yıllarda artacaktır" dedi.
İngiltere'den gelen arkeoloji öğrencisi Ash Barlow ve felsefe öğrencisi Kelly Marie Power, Van'ı ve YYÜ'yü çok beğendiklerini, kısa sürede hem Türkçe hem Kürtçe bazı kelimler öğrendiklerini söyledi. Barlow, ülkesinde Yunan ve Roma tarihi ile ilgili araştırmalar yaptığını ancak Urartular için bir imkan olmadığından Van'ı tercih ettiğini belirtti. Diğer yandan Kuzey Irak Hevler şehrinden gelen ve ilahiyat fakültesi öğrencisi Kamaran Kurdi ile İran'dan gelen Hasan Taravati aynı duyguları paylaştıklarını, YYÜ'de okumaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

FOTOĞRAFLI