ZONGULDAK’ta, Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında geçen ay mühürlenerek el konulan Fatih Koleji, Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne dönüştürüldü. Okula, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul Çengelköy’de şehit edilen Gökhan Esen’in adı verildi.
Kentte, 2014-2015 eğitim öğretim yılında eğitime başlayan ve geçen Nisan ayında FETÖ/PDY'ye finansal destek sağladığı iddiasıyla kayyum atanan Fatih Koleji, iki ay önce mühürlenerek faaliyetlerine son verildi. Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün 15 Ağustos 2016 tarihli yazısı gereği, 667 sayılı Kanun Hükmündeki Kararnameyle Maliye Hazinesine devredilerek Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilen binanın 2016-2017 eğitim-öğretim yılından itibaren Fen ve Sosyal Proje okulu olarak 'Şehit Gökhan Esen Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne dönüştürüldü.
DARBE GİRİŞİMİNDE ŞEHİT EDİLEN GÖKHAN ESEN’İN İSMİ VERİLDİ
Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak devam edecek olan Fatih Koleji’nin ismi İstanbul Çengelköy'de darbeye karşı koymak için sokağa çıkan ve şehit edilen Gökhan Esen’in adı verildi. Milli Eğitim Müdürlüğü, tüm kaymakam, okul ve kurum müdürlüklerine birer yazı göndererek, ilkokul ve ortaokul tabelalarının söküldüğü Fatih Koleji'nin Şehit Göksal Esen Anadolu İmam Hatip Lisesi yapıldığını açıkladı. Binaya ise '2016-2017 öğretim yılından itibaren bu binada, Şehit Gökhan Esen Anadolu İmam Hatip Lisesi eğitime devam edecektir' yazısı asıldı.

FOTOĞRAFLI