İstanbul, 9 Ağustos () - İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan, Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkilerin düzelme sürecinde, öncelikle ekonomide iki ülkeyi de rahatlatacak adımların peş peşe atılmasını istedi.
Rusya’nın St. Petersburg kentinde bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in görüşmesine ilişkin olarak açıklama yapan Bahçıvan, "İş dünyası olarak, talihsiz uçak krizinden bu yana hep, çıkarları ortak paydada kesişen iki ülkede sağduyunun hakim olması gerektiğini dile getirdik" dedi ve ekledi:
"En kısa zamanda, Türkiye-Rusya ilişkilerinin yeniden dostane bir zemine döneceğine olan inancımızı hep koruduk. Bugün bu tarihi günü yaşıyoruz. İki liderin bugünkü görüşmesinin sonuçları, hem ekonomik ve hem de siyasi açıdan tarihi önemdedir. Şimdi özellikle ekonomik açıdan iki ülkeyi de rahatlatacak adımların peş peşe atılması gerekmektedir. Özellikle Türkiye ve Rusya’nın birbirlerinin en önemli ticari ortakları oldukları olmasından kaynaklanan ve kriz süresince en büyük yarayı alan ekonomik ilişkiler, atılacak bu adımlarla bir an önce düzeltilmelidir."
Sözlerini, "İhracatımızın en büyük kalemleri olan tarımdan hayvancılığa, tekstilden otomotive, kimyasal maddelerden makine teçhizatına ve en önemlisi de Türk şirketlerinin taahhüt işlerine kadar birçok alanda atılacak ivedi adımlar, ekonomik ilişkilerimizi kısa sürede normalleştirecektir" diye sürdüren Bahçıvan şöyle devam etti:
"Bu da bugün ihtiyaç duyduğumuz sanayinin çarklarının biraz daha hızlı dönmesini sağlayacaktır. Bugün, cesur yaklaşımları ile iki ülkeyi yeniden dostluk zeminine çeken başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Rusya devlet Başkanı Putin’i kutluyorum. Bölgenin iki güçlü ülkesi arasındaki dostluk zemininin bir daha kaybedilmemesi noktasında gerekli hassasiyetin her kesim tarafından gösterilmesini diliyorum."