İstanbul, 27 Haziran () - Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin normalleşmesine yönelik adımların etkisiyle bu ülkede yatırmaları bulunan Zorlu enerji hisselerini yükseltti.

Brexit etkisiyle Cuma gününü yüzde 3.36 düşerek 75 bin 366 puandan kapatan Borsa İstanbul'un 75 bin 458 puan ile yatay başladığı yeni haftaya Zorlu hisseleri yüzde 7.0'lik sıçramayla girdi.

Zorlu Enerji'nin İsrail'deki üçüncü enerji tesisi Ramat Negev Kojenerasyon Santrali, 31 Aralık'ta devreye alındı. Zorlu Enerji'nın yüzde 42.15 ortak olduğu Ezotech Electric Limited Şirketi tarafından inşa edilen ikinci santral olan Ramat Negev Kojenerasyon Santrali, 120 megavat kurulu güce ve saatte 70 ton buhar üretim kapasitesine sahip bulunuyor.

Dorad Doğal Gaz Çevrim ve Ashdod Kojenerasyon santrallerinden sonra hayata geçen üçüncü santral olan Ramat Negev elektrik üretimi ile birlikte Zorlu Enerji Grubu'nun İsrail'de ortağı olduğu enerji yatırımlarının toplam kurulu gücü bin 15 megavata ulaştı.

İsrail Başbakanı Benyamin Netenyahu, bugün yaptığı açıklamada Türkiye ile varılan anlaşmanın önemli bir adım olduğuna dikkat çekti  ve İsrail ekonomisi üzerinde büyük etkileri olacağını vurguladı.