Nedim KOVAN/ ORDU, () - ORDU'nun Gülyalı İlçesi'nde Türkiye'nin ve Avrupa'nın ilk deniz üzerine inşa edilen havalimanı olan Ordu- Giresun Havalimanı, kentteki arsa ve konut fiyatlarını ikiye katladı.
Geçen Mayıs ayında hizmete giren Ordu-Giresun Havalimanı kentte gayrimenkul fiyatlarını tavan yaptırdı. Havalimanı açılmadan önce Gülyalı ilçesinde 80 bin liraya satılan daireler 160 bin lirayı geçerken, metrekare fiyatı 100 lira civarında olan arsa birim satış fiyatı da 300 liraya kadar çıktı. Kent merkezi Altınordu İlçesi'nde havalimanı açılmadan önce 200 metrekare daire 200 bin lira civarındayken, havalimanı açıldıktan sonra 400 bin lirayı buldu. 200 liralık kiralık daire fiyatları da 350-500 liraya yükseldi.
Ordu Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Uğur Yüce, havalimanının hizmete girmesiyle gayrimenkul sektördeki canlılığın arttığını, yoğun talep nedeniyle konut yapmak için arsa sıkıntısı yaşandığını, kentte acilen yeni bir şehir planı hazırlanması gerektiğini belirtti. Ordu Üniversitesi'nin hızla büyümesi, Karadeniz- Akdeniz otoyolu ve Ordu Çevreyolu çalışmalarının sona yaklaşmasının ilerleyen yıllarda fiyatları daha da artıracağını belirten Yüce, "Önceden Ordulu olup da gurbette kalanların bir bölümünün Ordu'ya sempatisi yoktu havalimanı açılana kadar. Şimdi havalimanı açıldı Ordu kabuğunu kırmış oldu. Artık Ordu'ya geliyorlar. Yeterince konut olmaması kira fiyatlarını da artırıyor. Arsa ve konut fiyatları da çok yükseldi. Devam eden yol yatırımlarının bitmesiyle bu rakamların daha da katlanmasını bekliyoruz. Ayrıca Araplar da son dönemde Ordu'dan konut almaya başladı, bu duyuldukça talebi daha da artırıyor" dedi.
FİYATLAR DAHA DA ARTAR
Altınordu İlçesi'nde yeni şehir planı hazırlanmayıp, yeni bulvarlar açılmaması halinde çarpık yapılaşmanın artabileceğine dikkat çeken Uğur Yüce, "Ordu'yu yönetenlerin acilen merkez İlçe'de Altınordu'da yeni bir şehir planı yapması gerekiyor. Şehrin tamamının masaya yatırılması lazım. Çünkü şehirde eski sıkışık yapılar var. Şehir belli bir alana sıkışmış. Yeni yatırımcıya yer sunmaya yer yok. Okul yapmaya bile yer kalmadı. Havalimanı yolu üzerinde denize sıfır Cumhuriyet Mahallesi'nde bir alan var ancak buradaki arsaları daha önceden yatırımcı satın almış. Şuan yatırım yapmıyor. Yerin daha da değerlenmesini bekliyor. Haliyle mevcut şehirdeki alanlarda sıkışma var. Yeni şehir planı yapılmazsa fiyatlar daha da katlanır hem de çarpık yapılaşma devam eder. Modern bir şehir olmanın her gün önünü kesmiş oluruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI