İstanbul, 9 Eylül () - İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İSMMMO) Başkanı Dr. Yahya Arıkan, Hürriyet Gazetesi’ne gerçekleştirilen saldırıların "ifade özgürlüğünü ve tüm basını hedef aldığını" vurguladı ve "Saldırılar hiçbir şekilde kabul edilemez" dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Arıkan, "Hürriyet Gazetesi’nin merkez binasına ve diğer çalışma alanlarına gerçekleştirilen iki saldırıyı da kınıyor ve bir meslek örgütü olarak kabul etmiyoruz. Saldırıları sadece Hürriyet Gazetesi’ne nezdinde değil, ifade özgürlüğüne ve tüm basına yapılmış bir saldırı olarak algılıyoruz" dedi ve ekledi:

"Medya üzerinden olumsuz yaklaşımlar giderek artıyor. Uzunca bir süredir basın kuruluşları ve gazeteciler iktidar tarafından baskı altına alınmaya çalışılıyor, hedef gösteriliyor. Halkın haber alma hakkının, düşünce ve ifade özgürlüğünün engellenmesi, demokrasilerin tıkanmasına yol açarak Türkiye toplumları üzerinde olumsuz etkiler yaratıyor."

Açıklamasını, "Her kesim tarafından bilinen ve kabul gören eleştiri ve haber yapma hakkı ifade özgürlüğünün vazgeçilmez bir unsurudur. Dolayısıyla bugün, basın özgürlüğünün ve ifade özgürlüklerinin tam olarak sağlanmadığı bir ortamda demokrasiden söz edilemez" diye sürdüren Arıkan, şöyle dedi:

"Koşullar ne olursa olsun basın özgürlüğünü ve basın mensuplarını hedef alan tüm saldırılar doğrudan demokrasimize yöneliktir ve hiçbir şekilde kabul edilemez. İSMMMO olarak; faillerin bir an önce yakalanması ve benzeri saldırıların yaşanmamasını temenni ediyoruz. Gerekli tüm tedbirlerin alınmasını ve ülkemizde sağduyunun egemen olmasıyla birlikte; barışın, huzurun gelmesini bekliyoruz."