İstanbul, 7 Mart () - Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri (UN WEPs) İş Dünyası Sözcülüğü’ne atanan sanayici Nur Ger, Borsa İstanbul’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel düzenlenen Gong Töreni’ne katılıyor. Toplumsal Cinsiyet Eşitliği için el ele çalınacak Gong’un ardından Nur Ger, açılışta bir konuşma yapacak.

Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensiplerinin ( UN WEPs) imzacısı ilk Türk KOBİ’si SUTEKS Group’un Yönetim Kurulu Başkanı ve TÜSİAD Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Çalışma Grubu Başkanı Nur Ger törende gerçekleştireceği konuşmasında, toplumsal cinsiyet eşitliğinin dünyadaki rolüne ve önemine değinecek, iş dünyasına çağrıda bulunacak.

UN Global Compact, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women), Dünya Borsalar Federasyonu (World Federation of Exchanges-WFE), Borsa Yatırım Fonlarındaki Kadınlar Platformu (Women in ETFs), Sürdürülebilir Borsalar Girişimi (Sustainable Stock Exchanges Initiative-SSE) ve Dünya Bankası Grubu kuruluşu IFC (Uluslararası Finans Kurumu), 2015’te başlattıkları ortak girişimle farkındalık yaratmak adına etkinlikler düzenliyor. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin ve kadınların ekonomik olarak güçlenmesinin iş dünyası ve sürdürülebilir kalkınma için önemine dikkat çekmek amacıyla Mart ayının ilk haftası dünya borsalarının açılış veya kapanış Gong Törenlerinde “Eşitlik için Borsa Gongunun Çalınması” (“Ring the Bell for Equality”) adı altında etkinlikler yapılıyor.

Sürdürülebilir Borsalar Girişimi’nin kurucu üyesi Borsa İstanbul, Türk iş dünyasının ve sermaye piyasalarının diğer aktörlerinin konuya dikkatini çekmek amacıyla düzenlenecek Gong Töreninin bu yıl da ev sahibi oldu. Tören, 8 Mart 2016 Salı günü, piyasaların açılış saati olan 09.15’te Borsa İstanbul Fuayesi’nde gerçekleştirilecek.

BM Kadın Birimi’nin tüm BM üyesi devletlere toplumsal cinsiyet eşitliği çalışmalarını hızlandırmaları, kadınların ve kız çocuklarının haklarını geliştirmeleri ve 2030’a kadar kadın-erkek eşitliğini tam olarak sağlamaları amacıyla yaptığı “Hedef 2030’a Kadar Cinsiyet Eşitliği: Harekete Geç” çağrısı kapsamında düzenlenecek gong töreninin ardından Kadının Güçlenmesi Prensipleri (Women’s Empowerment Principles - WEPs) imza duyurusu yapılacak.

Kadının Güçlenmesi Prensipleri, kadınların, tüm sektörlerde ve her düzeyde, ekonomik yaşamın içinde yer alabilmelerini sağlamak amacıyla kadınların güçlenmesini hedefleyen özel sektörün küresel en önemli girişimleri arasında bulunuyor. 2010 yılında UN Global Compact ve Birleşmiş Milletler Kadın Birimi ortaklığında oluşturulan WEPs platformu, özel sektöre; iş yerlerinde, piyasalarda ve toplum genelinde toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için dikkate almaları gereken önemli noktaları sunuyor. WEPs bu kapsamda, iş dünyası liderlerinin, toplumsal cinsiyet eşitliğini ilerletecek şirket politikaları oluşturmaya yönelik 7 ilkeye açıkça taahhüt vermelerini talep ediyor. Bu girişime dünya çapında 1000’den fazla işletme imza atarak dahil oldu.

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD)’nin 1994-1996 döneminde yönetim kurulu başkanlığını yapan Nur Ger, TESEV, KA-DER ve KAGİDER’in kurucu üyeleri arasında yer aldı. Nur Ger, TÜSİAD Sosyal İşler Komisyonu’na bağlı olarak çalışan ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Çalışma Grubu'nun başkanlığını yürütüyor.  

Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına yönelik yürüttüğü aktif çalışmalar sebebiyle Nur Ger, 2016 yılından itibaren iki yıl süresince UN WEPs İş Dünyası Sözcüsü rolünü üstlenecek.

 

(Fotoğraflı)