Gülseli Kenarlı - İdris Tiftikçi / İstanbul, 16 Haziran () - İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan, seçimlerin ardından koalisyon hükümeti kurulmasına ilişkin çalışmalara işaret ederek, Türkiye'nin uzlaşmayı başarması gerektiğinin altını çizdi.

“Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2014” toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçıvan, "Türkiye’nin son yıllarda pek de alışık olmadığı bir seçim sonrası dönemi yaşamaktayız" dedi ve ekledi:

"Demokrasinin gereği seçimler, Demokrasinin en önemli finali de seçimler. Seçimler bir netice ortaya koyduysa da o neticenin ne şekilde bir hedefe doğru gideceği noktasında da hepimizin demokrasiye olan saygımız ve demokrasiye olan inancımız gereği olarak anlayışla bu süreci yaşamamız ve izlememiz gerekiyor."

Uzun yıllardır koalisyon pazarlıklarının, müzakerelerinin nasıl yapıldığının unutulduğunu ifade eden Bahçıvan, "Türkiye uzlaşmayı, uzlaşarak iş yapmayı, kümelenerek bir noktada buluşmayı, farklı fikirlerin bir havuz içerisinde değerlendirerek ondan verimli bir şeyler elde etmeyi başarmanın da bence örneğini bu dönemde göstermek zorundadır. Türk Demokrasisine ve Türkiye’nin demokratik olgunluğuna, siyasi partilerimizin de demokratik olgunluğuna, liderlerimizin de olgunluğuna yakışan budur" dedi ve şöyle devam etti:

"Ben bu müzakereler sürecinin sabırla, özellikle tüm sosyal çevreler tarafından sabırla izlenmesi gerektiğinin öneminin altını çizmek istiyorum. Belli bir pazarlıklar olgunluğa gelene kadar da tüm siyasi partilerimize, tüm liderlerimize anlayışla karşılanmasının gerektiğinin altını çizmek istiyorum. Koalisyon noktasında, eğer bu günkü tablo böyle bir resim ortaya koymuşsa, bunun pozitif bir enerji ile, bir pozitif enerji beklentisiyle değerlendirilmesinin Türkiye ekonomisinin, Türkiye’nin ekonomik geleceğinin hayrına olacağını düşünüyorum. Demokrasilerdeki en önemli paydaş seçmendir. Seçmen bu doğrultuda karar verdiyse, herkesin buna anlayış içerisinde bakıp, bu değerlendirmelerini de aynı saygı çerçevesinde neticeye ulaşmasını umutla beklememiz gerektiğini düşünüyorum."