(Fotoğraf eklendi.)

İSTANBUL, 1 Ekim () - ABD Ticaret Bakanı Penny Pritzker, ABD şirketlerinin Türkiye'de yatırım ve uzun vadeli ortaklıklar kurmak istediklerini söyledi.

Amerikan Şirketler Derneği'nin (AmCham Türkiye/ABFT) 10. Kuruluş Yıldönümü törenine katılan Pritzker, "Bugün, sürekli stratejik işbirliğinin yanı sıra, güçlü ticaret bağlantılarımız aracılığı ile de bağlarımızı kuvvetlendirme fırsatına sahibiz" dedi ve ekledi:

"Bu fırsatı yakalamak ortak sorumluluğumuzdur. Bu ilişkiyi nasıl geliştireceğimize, ekonomik bağlarımızı nasıl kuvvetlendireceğimize ve hem Birleşik Devletler’deki, hem Türkiye’deki iş kapılarının karşılıklı olarak açık kalmasını nasıl sağlayacağımıza karar vermek, Amerikalılar ve Türkler olarak, kamu düzeyinde ve ticarette, Başkan’ın Özel İhracat Konseyi’nin veya Amerikan Şirketler Derneği üyeleri olarak bizlerin elindedir."

AmCham/ABFT Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Serra Akçaoğlu da, Amerikan Ticaret Bakanlığı’nın Türkiye’yi dünyada en öncelik verdiği yedi pazar arasında listelediğinin altını çizerek, Türkiye-ABD ikili ekonomik ilişkilerinin güçlenmesi amacıyla ABFT olarak güçlü bir köprü vazifesi üstendiklerini ve önemli katkılarda bulunduklarının belirtti.

Aynı zamanda Citibank Türkiye Genel Müdürü olan Akçaoğlu, "AmCham Türkiye/ABFT olarak Türkiye ekonomisi ticaret ortamı ve sürdürülebilir büyümeye katkı sağlamak amacıyla çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz" dedi.

ABD Ticaret Bakanı Penny Pritzker'a, Türkiye ziyaretinde ABD Başkanlık İhracat Konseyi (PEC) üyeleri Boeing, Carpenter & Company, eBay, IBM, Lockheed Martin, Marriott International, Pfizer, Vermeer ve Xerox şirketlerinin global CEO’ları da eşlik ediyor.

(FOTOĞRAFLI)