Sabancı Topluluğu, Atatürk Kültür Merkezi (AKM)'nin restorasyon faaliyetlerinin sponsorluğunu üstlendi. Yenileme çalışmalarının ihalenin ardından başlaması ve merkezin 2013 Cumhuriyet Bayramı’nda hizmete açılması planlanıyor.

Sponsorluk protokolü Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı tarafından imzalandı. AKM'nin Cumhuriyet tarihi adına önemli olduğunu vurgulayan Güler Sabancı şunları kaydetti:

“Burası, Cumhuriyet değerlerini simgeleyen bir yapı. Kültür ve Turizm Bakanı Günay’dan gelen böyle önemli bir teklifle ilgilenmeden duramazdık. Başta Erol Sabancı olmak üzere tüm Sabancı Topluluğu bunu destekledi. Hepimizin geçmişinde, Cumhuriyet tarihinin sanat ve kültür olaylarında ve ülkemizin göz bebeği Taksim'de çok önemli yeri olan AKM’nin eskisine sadık kalınarak ve yeni teknolojilerle donatılarak yeniden sanatseverlerle buluşması konusunda katkı sağladığımız için mutluyuz.

Burada esas çalışmayı yapan, emeği geçen Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkililerine teşekkür ediyoruz. İstanbul'u tekrar Atatürk Kültür Merkezi ile buluşturma yolundaki çabalara katkıda bulunmaktan mutluluk duyuyoruz.”