Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği ( MÜSİAD ) Başkanı Ömer Cihad Vardan ve yönetim kurulu üyeleri, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile görüştü. Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisinde yapılan görüşmenin ardından MÜSİAD Başkanı Vardan bir açıklama yaptı.
    Vardan, görüşmelerle ilgili yaptığı açıklamada, “Yeni kurulmuş olan 61. hükümetle ilgili olarak ve yeni yasama dönemine girmiş olduğumuz bu dönemde Meclis başkanımızdan başlamak üzere ' Hayırlı olsun ' ziyaretleri yapmaya başladık. Bu vesileyle ilk önce TBMM Başkanı Sayın Cemil Çiçek'i ziyaret ettik. Akabinde de Sayın Başbakan Yardımcımız Ali Babacan beyi ziyaret ederek, bugünkü görüşmelerimizi tamamlamış bulunmaktayız." dedi.
    MÜSİAD Başkanı Vardan, 61. Hükümetin bundan önceki 8 -9 senelik dönemini tebrik ettiklerini, bundan sonraki dönemde de yüksek gelir sınıfına girmiş Türkiye'nin rekabet edeceği ülkelerin de yüksek gelir sınıfında olduğunu belirtti. Türkiye'nin artık stratejik bir dönüşüme ihtiyacı olduğunu, ileri teknoloji üretip, yüksek katma değerli imalata girmesi gerektiğini savunan Vardan, aksi taktirde hala ithal eden durumda olacaklarını dikkat çekti.
    Vardan açıklamalarına şöyle devam etti: “Bugün 13 milyar Dolar civarında otomotiv ihracatı yaparken, 13. 8 milyar ithalat yapıyorsanız bununun uzun vadede sürdürülemeyecek olduğu gibi konuları teker teker konuşma fırsatı elde ettik. Bu bizim için çok önemli. 2011 yılı için hazırlamış olduğumuz ve 2011 yılında da hepimizin övünerek gördüğü, ilk çeyrekte yüzde 11 gibi dünyada en ön sırada büyümeyi gerçekleştiren bir ülke olarak, stratejik büyümeye ihtiyacı olduğunu söylüyoruz."

    DÖRT İ ÇOK ÖNEMLİ
    MÜSİAD Başkanı Vardan, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’a sundukları raporda ‘Dört i’ üzerinde durduklarını ifade etti. Ülkedeki istikrarın sürdürebilmek için ‘Dört İ’ye ihtiyaç olduğunu anlatan Vardan şunları söyledi: “Buradaki raporumuzda açıkladığımız gibi, yani bunlardan birincisi istikrar. İstikrar ortamında istihdamı sağlayan İnnovasyon odaklı imalat diyoruz. Bunun alt kalemleri ihracatı arttırmak. İthalatı azaltmak olabilir. Ama sonuçta ana kalem olarak biz bu ‘Dört İ’yi ön plana koyuyoruz."