İstanbul, 20 Ekim () - Alnus Yatırım Menkul Değerler Uluslararası Piyasalar Direktörlüğü’ne Burak Demirpehlivan atandı. 

2015 yılından bu yana kaldıraçlı ve türev piyasalar alanında faaliyet gösteren Alnus Yatırım Menkul Değerler AŞ, Burgan Yatırım Hazine Müdürü Burak Demirpehlivan’ı transfer ederek Uluslararası Piyasalar Direktörlüğü görevine getirdi. 

Bu yılın başında yeniden yapılanma sürecine giren Alnus Yatırım, önce sektörün tanınmış isimlerinden Egemen Kaya’yı CEO’luk görevine atamış, ardından da Pazarlama Direktörlüğü görevine Özgür Cinbiş’i transfer etmişti. 

1990 yılından bu yana özellikle yabancı kurumsal yatırımcılara araştırma ve aracılık hizmetleri sunan Sardis Menkul Değerler AŞ, 24 Aralık 2014 tarihi itibariyle ortaklık yapısındaki değişikliğin ardından faaliyetlerini Alnus Yatırım Menkul Değerler AŞ adıyla sürdürmeye başlamıştı. Alnus Yatırım, sahip olduğu geniş yetkili lisans belgesi hizmet sunuyor. 

Burak Demirpehlivan, Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü bitirdi. Yüksek lisansını ise Trading ve Yatırım Bankacılığı üzerine University of Reading’te tamamladı. Ardından Türkiye’de İş Yatırım’da çalışma hayatına başlayan Demirpehlivan, hisse senedi, türev ürünler ve uluslararası piyasalar olmak üzere çeşitli işlem masalarında trader olarak görev aldı.
Daha sonra Saxo Capital Markets Menkul Değerler’in kuruluşunda rol alan Burak Demirpehlivan, burada önce satış ardından da yatırımcı ilişkileri bölüm müdürlüklerini üstlendi.
2015 yılında Burgan Yatırım’a Hazine Müdürü olarak katılan Burak Demirpehlivan, burada FX ve Uluslarası Piyasalar Departmanı’nın geliştirilmesine katkıda bulundu. Demirpehlivan, Ekim 2016 itibariyle Alnus Yatırım Uluslararası Piyasalar Direktörlüğü görevine başladı. 5 yabancı dil bilen Burak Demirpehlivan evli ve bir çocuk babası.
 (Fotoğraflı)