Piyasa uzmanları 1555’lerden 1.480’lere sert bir şekilde gerileyen altın için yeniden alım fırsatı olduğuna dikkat çekiyorlar. Gelen yorumlar altın mevduatı tarafında yükselişin devam edeceği yönünde.

Hafta ortasında Moody’s’in Portekiz’in notunu 4 kademe birden indirerek çöpe çevirmesi ile gözler altına döndü. Avrupa tarafında borç sonunun körüklenmesi altın tarafında yükselişe destek verdi. Aynı gün içinde Çin tarafında gelen faiz artışı haberleri sonrasında altın hafif gerilese de yeniden yönünü yukarı çevirdi. Gün içinde altının ons fiyatı yüzde 1.37 değer kazanarak 1.531 dolara kadar yükseldi. Gün içinde yaşanan en düşük seviye ise 1.510 dolar oldu.

Gazeteport’un sorularını cevaplayan Garanti Bankası Altın Piyasası Uzmanı Alper Kalyoncu, yılsonuna kadar yükselişlerin devam edeceğinin altını çizdi.

HEDEF 1.600 DOLAR

1.480’lere kadar gerileyen altının ons fiyatının çok kısa sürede toparlandığını kaydeden Kalyoncu yatırımcı için süreci alım fırsatı olarak değerlendirdi.

Yaz mevsiminin sona ermesi Hindistan’da düğün sezonunun açılması ile Eylül Ekim Kasım aylarında altın tarafında yükseliş yaşanacağını altını çizen Kalyoncu yılsonu tahminlerinin ise 1.600 dolar olduğunu kaydetti.

FED tarafından parasal sıkılaştırmaya dair bir haber ya da faiz artırımı gelmemesi halinde emtialar tarafında artış beklediklerini kaydeden Kalyoncu konjonktürün daha da sertleşmesinin de artışı hızlandıracağını kaydetti. Garanti Banksı Altın Piyasası Uzmanı, petrolün 150 dolara çıkması, Orta Doğu’daki karışıklığın alevlenmesi halinde 1.700’lü seviyelere kadar çıkış yaşanabileceğinin altını çizdi.