Makro Ekonomik Görünüm: Euro Bölgesi’ne yönelik olumlu verilere bağlı olarak dolarda yaşanan satışlar altına talebin artmasında etkili oldu. Günün genelinde 1360,65-1376,55 ons/dolar seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada altın dolar karşısında yaklaşık %0,46 oranında değer kazandı. Bugün, Euro Bölgesi Kasım ayı inşaat yatırımları rakamının yanı sıra ABD Aralık ayı konut piyasasına yönelik veriler piyasada yakından takip edilecektir.
Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak kısa vadede bekle, orta vadede ise sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın güçlü olmasına rağmen sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.
Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. 1358,90 ons/dolar destek seviyesinin üzerinde tutunması durumunda kısa vadeli tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir.
Seviyeler: Gün içinde 1343,50 ve 1358,90 ons/dolar seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1376,90 ve 1392,30 ons/dolar direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.
Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu