İstanbul, 23 Haziran () - İzmir'in köklü sanayi kuruluşlarından olan, 1962 yılından bugüne bitkisel yağ ve yem sektöründe kesintisiz faaliyet gösteren Altınyağ Kombinaları, Avrupa'nın en büyük yağlı tohum kırımı ve tarımsal emtia ticaret şirketi Lüksemburg merkezli Sodrugestvo Group S.A' nın Türkiye iştiraki “Sodrugestvo Turkey Tarım  Taşımacılık İthalat İhracat Ticaret"  ile 2 yıl süreli  16 milyon dolarlık Yağlı Tohum Fason İşleme Sözleşmesi imzaladı.
Anlaşma çerçevesinde Sodrugestvo’nun temin edeceği yağlı tohumlar Altınyağ’ın tesislerinde işlenecek. Düzenlenen imza töreni sonrası bir açıklama yapan Altınyağ Kombinaları Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. Mehmet Dikkaya, Altınyağ’ın geçtiğimiz 4 yılda yenileme çalışmalarına 20 milyon dolar kaynak ayırdığını ve eski tesisin tümüyle yenilendiğini söyledi. Yapılan yenilemelere ek olarak 400 ton/gün kapasiteli yeni bir yağlı tohum işleme/ham yağ ve küspe üretim tesisi oluşturulduğunu, vurgulayan Dr. Dikkaya,“Yaptığımız yatırım ile, bir yandan üretim teknolojimizi ve fabrika  donanımımızı yenileyip geliştirirken, aynı zamanda üretim ve  depolama kapasitemizi de arttırdık” dedi ve ekledi:
“Altınyağ,  59 bin ton toplam depolama alanı, 2 ayrı hat üzerinde aynı anda 2 ayrı yağlı tohum işleme imkanı veren günlük toplam  800 tona ulaşabilen  kırma kapasitesi ve yüksek kaliteli üretimi ile bölgesel bir oyuncudur.  Altınyağ kalitesi bir kriter olarak kabul edilmektedir. Dünya Devi Sodrugestvo’nun  Altınyağ ile 2 yıl süreli  anlaşma yapması, kapasite kullanımı ve verimliliği sürekli artış gösteren şirketimizin üretim kalitesinin teyididir. 2015 yılından beri çalıştığımız Sodrugestvo ile birlikte ülkemiz ekonomisine sağladığımız katkılar nedeniyle mutluluk duyuyoruz, yeni ortak projelerimiz sayesinde bu katkılarımızı çok daha fazla arttırabileceğimize inanıyoruz .”
"Türkiye’deki konumumuzu güçlendiriyoruz"
Sodrugestvo Turkey Tarım  Taşımacılık İthalat İhracat Ticaret  Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu üyesi Ersin Esen ise, yapılan anlaşma ile ‘Sodrugestvo Turkey’in Altınyağ ile devam eden çalışmasını 2 yıl daha uzatarak Türkiye’ de ki konumunu güçlendirmeye yönelik önemli bir atılım yaptığını söyledi.
Esen, Altınyağ ile olan çalışma ve güvene dayalı iş ilişkisinin,  kurulduğu günden itibaren yem hammaddesi ve yağ alanlarında pazar payını arttıran Sodrugestvo Turkey’in, Türkiye piyasasındaki konumumunu güçlendirmesinin ana etmenlerden birisi olduğunu  vurgulayarak, “Tarladan son kullanıcıya kadar, tedarik zincirinin her halkasında var olma stratejimiz, Altınyağ ile imzaladığımız kırma anlaşmasının 2 yıl daha uzatılmasıyla daha da önem kazanmış olmaktadır” dedi. (Fotoğraflı)