Ankara Kalkınma Ajansı’nın 2011 Yılı Mali Destek Programı kapsamında desteklenen, 'Sağlık Teknolojileri Endüstriyel Tasarım Koordinasyon Merkezi Projesi' tanıtım toplantısı ODTÜ OSTİM Teknokent Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
    Toplantının açılış konuşmasını yapan OSTİM Başkanı Orhan Aydın, Ankara’nın sağlık teknolojileri alanında çok önemli bir noktada olduğunu ancak küresel rekabetçilik konusunda sıkıntıları olduğunu ifade etti. Aydın, Ankara Kalkınma Ajansı desteği ile OSTİM Medikal Kümelenmesi tarafından daha önce gerçekleştirilen analiz çalışmalarının çok önemli detayları ortaya koyduğunu söyledi. Firmaların sürdürülebilir rekabetçilik konusunda sorunları olduğunu bildiren Aydın, Sağlık Teknolojileri Endüstriyel Tasarım Koordinasyon Merkezi Projesi ile bu sorunların ele alınması konusunda önemli bir adım atılacağını vurguladı.
Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı da Ankara’nın sağlık teknolojileri alanında bulunduğu yeri rakamlar eşliğinde katılımcılara anlattı. Özellikle, sağlık alanında ihracatın ithalatı karşılama oranının yüzde 15’ler seviyesinde bulunduğunu belirten Balcı, Ankara olarak burada alınacak mesafenin ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağını ifade etti. Ankara’nın üniversiteleri, teknoparkları, hastaneleri ve yetişmiş insan kaynağı ile önemli bir konumda olduğunu söyleyen Balcı, bu gücü harekete geçirecek çalışmalara Ajans olarak destek olmaya devam edecekleri mesajını verdi.
    Toplantıda daha sonra, projenin ayrıntıları yürütücüler tarafından katılımcılar ile paylaşıldı.