İSTANBUL, 31 Temmuz () - Güney Amerika'nın üçüncü büyük ekonomisi Arjantin, uluslararası fonlardan oluşan alacaklıları ile anlaşamayınca, vadesi dolan borçlarının ödemesini yapmadı.

Arjantin, hedge fonların yöneticileriyle devlet tahvillerinin kupon ödemesine ilişkin borç yapılandırma görüşmelerinde dün gece yarısına kadar anlaşma sağlayamayınca, 13 yıl içinde ikinci kez temerrüde düşmüş oldu.

İngiliz The Guardian gazetesinin haberine göre Arjantin, alacaklıları ile, 1.33 milyar dolar tutarındaki borç ve faizinin ödenmesi yolunda bir ABD mahkemesinin verdiği kararın ertelenmesi için görüşmeler yürütüyordu.    

Piyasa analistlerine göre, bu dönemden sonra Arjantin devleti ve ülkedeki şirketlerin uluslararası borçlanma maliyetleri yükselecek ve enflasyon oranı da artacak.

Arjantin, 2002 yılındaki temerrüdün ardından, 100 milyar dolar dolayında olduğu tahmin edilen dış borçlarını iki kez yapılandırmıştı.

Arjantin Ekonomi Bakanı Axel Kicillof,  borç yeniden yapılandırmasını kabul etmeyen kreditörleri suçlayarak "akbabalar" demişti.