İstanbul, 21 Nisan () - Savunma sanayi kuruluşu Aselsan ile Uruguay Silahlı Kuvvetleri, sınır güvenlik sistemlerinin kuruluşu ve güvenlik araç alımlarını içeren bir niyet bildirisi imzaladı.

İki taraf arasındaki mevcut işbirliğinin güçlendirilmesi ile ek sistem alımlarına ilişkin niyet bildirisi, Uruguay Kara Kuvvetleri Komutanı General Guido Manini Rios ve Aselsan Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Şeker tarafından, Rio de Janerio’da gerçekleştirilen LAAD 2015 Fuarı’nda imzalandı.

İmzalanan niyet bildirisi ile gerçekleştirilecek projeler kapsamında; ilave ASUR Mobile Sınır Güvenlik Aracı alımı, Montevideo’da Güvenlik Yönetim Merkezi kurulumu, Sistemlerin ASELSAN Uydu Haberleşme Sistemi ile donatılması ve uydu üstünden iletilecek bilgilerin kıymetlendirilmesi ve tüm sınır hattının merkezden izlenmesi gibi yeteneklerin Uruguay Silahlı Kuvvetleri'ne kazandırılması bulunuyor.

Sınır, sahil, tesis, boru hattı, askeri üs ve kamu güvenliğine sağlama amaçlı  faaliyet alanında çalışan Aselsan, Güney Amerika ve diğer yurtdışı pazarlardaki olası projelere yönelik temaslarını sürdürüyor.

Uruguay Kara Kuvvetleri’ne 2014 sonunda teslim edilen Aselsan Mobil Sınır Güvenlik Sistemleri bünyesinde yer alan Aselsan Güvenlik Yönetim Yazılımı, Gözetleme Radarı ve Elektro Optik Birimleri ile gece ve gündüz her tür hava koşullarında gözetleme yapabiliyor.

Sistemler, hedefin tespiti/tanımlanması/sınıflandırılması, takibi, koordinat hesabı ve coğrafi bilgi sistemi üstünde sorumluluk sahasına ilişkin durumsal farkındalığın sağlanması vb. birçok yeteneği de Uruguay Silahlı Kuvvetleri’ne kazandırdı.

(FOTOĞRAFLI)