İZMİR, () - TÜRKİYE'nin alternatif enerji kaynaklarına yatırım yapmak amacıyla kurulan, 2012 yılından bu yana atık yönetimi alanında faaliyet gösteren İnci Holding iştiraklerinden ATEN, Avusturyalı Brantner ile ortak oldu.
1936 yılında Avusturya'da kurulan The Brantner Group, İnci Holding iştiraklerinden ATEN'e yüzde 50 hisse ile ortak oldu. Anlaşmayla ilgili olarak açıklamalarda bulunan İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Perihan İnci şunları söyledi:
"The Brantner Group ile yaptığımız bu ortaklık hem Türkiye'nin ekonomik istikrarına katkı sağlamak, hem de sürdürülebilirlik ve doğal kaynakların korunması yönüyle önemli bir ortaklık. Bizim iş modelimiz kendi alanının öncü firmaları ile ortalıklar yaparak, birlikte sağlam ve sürdürülebilir bir büyümeyi sağlamaktır. Bunu başarıyla uyguluyoruz. Jant işimizde ortaklık sonrasında 23 yılda her yıl yaklaşık yüzde 15 olan büyümemiz bunun göstergesidir. 2014 yılında Lojistik işimizde de başarılı bir ortaklık gerçekleştirdik. Şimdi benzer başarıyı, atık işindeki yeni ortağımız Brantner ile sürdürmek istiyoruz. The Brantner Group, İnci Holding gibi başarılı ortaklıklara imza atmış, atık yönetimi sektöründe Avrupa'nın en önemli firmalarından biridir. 1936'da kurulan firma, 9 ülkede lojistik ve atık sektöründe toplam 65 şirket ile faaliyetlerini sürdürüyor. Çalışan sayısı 3 bin'in üzerinde. Tehlikeli atıkların yönetimi ve yenilikçi geri kazanım teknolojileriyle önemli projelere imza atacağız."
ATIKTAN YAKIT ÜRETİMİ 
Yeni yatırımlar hakkında da bilgi veren İnci sözlerini şöyle sürdürdü:
"Türkiye'den atık ihraç eden nadir firmalardan birisiyiz. Bugün Almanya'ya tehlikeli atıkları, geri kazanım ve bertaraf için gönderebiliyoruz. Atıktan türetilmiş yakıt alanında bir yatırım projemiz var. Özellikle çimento fabrikalarının yüksek kalorifik yakıt ihtiyacını karşılarken, atığı dönüştürerek çevreye de fayda sağlamış oluyoruz. Ortaklığımızla birlikte geri dönüşüm konusunda Ege Bölgesi genelinde ciddi bir oyuncu olmayı planlıyoruz."
Brantner Group Yönetim Kurulu sözcüsü ve Yönetici Direktörü Bernd Brantner de, pek çok Avrupa ülkesinde olduğu gibi atık yönetimi konusunun Türkiye'de gelişeceğine ve sektörün ülke büyümesine paralel bir büyüme göstereceğine inandıklarını belirtti.