Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Mersin Limanı’ndan ihracat yapan firmaların nakliye araçlarına ÖTV ve KDV’siz akaryakıt satışını başlattı. Çağlayan, ihracatta nakliye maliyetlerinin aşağı çekilmesi için daha önce 7 limandaki uygulamaya Mersin’in de dahil edildiğini belirtti. Çağlayan, uygulama ile TIR’lara daha önce 3.5TL'den satılan motorin fiyatının artık 1.70 TL olacağını kaydetti.
        Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile birlikte Mersin Limanı'nda başlayan ÖTV ve KDV’siz akaryakıt uygulaması ile ilgili basın toplantısına katıldı. Çağlayan, seçim öncesi Mersin Limanı'nda ÖTV ve KDV’siz akaryakıt uygulaması başlatacaklarını vadettiklerini hatırlattı. 2023 yılında 500 milyar dolarlık ihracat hedefinde Mersin'in Türkiye'nin lokomotif kenti olacağını vurgulayan Çağlayan, “Mersin'e milletvekili adayı olarak geldiğimde Mersin Limanı'nın 7 gümrük kapısına nazaran haksız rekabet içerisinde olduğunu, ihracat amaçlı yük götüren TIR'ların ÖTV ve KDV'siz yakıt alamadığını gördüm. İlgili arkadaşlarımızla irtibata geçerek, Başbakanımızın da desteğiyle Mersin'de ÖTV'siz ve KDV'siz akaryakıt temini ile ilgili onaylar ve kararlar alındı. EPDK'dan izin talep edildi. Bunların hepsini takip ettik ve 2 gün öncesi itibariyle Mersin Limanı'ndan ÖTV ve KDV'siz akaryakıt temini sağlandı.” diye konuştu.
        Uygulamanın hem ekonominin hem de istihdamın artmasına olumlu sonuçlar verecek bir çalışma olduğunu anlatan Çağlayan, şöyle devam etti: “Mersin Limanı'nın Avrupa ülkelerine taşımacılık açısından önemli bir konumu var. Bizim çalışmamız da çok önemli katkılar sağlayacak. Mersin'de hali hazırda 3.5 TL'den satılan motorinin artık, yaklaşık 1.70 TL olacak.”
        Bakan Çağlayan, konuşmaların ardından Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile birlikte liman içindeki istasyonun kurdelesini kesip bir TIR’ın deposuna KDV ve ÖTV’siz motorin doldurdu.