Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, dünyada yaşanan ekonomik gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirterek, "Türkiye'nin kendisinden kaynaklanan bir sorunla karşılaşmayacağını rahatça söyleyebiliriz." dedi.
Bakan Ergün, Avrupa ve ABD'deki ekonomik krizin Türkiye'ye olası yansımalarını konusunda konuştu. ASO Başkanı Nurettin Özdebir’i bakanlıkta kabul eden Bakan Ergün, ABD ve Avrupa’da yaşanan ekonomik krizin Türkiye açısından bir risk oluşturmadığını bildirdi. 2008 krizine en son yakalanan ve en çabuk bu krizden çıkmasını bilen ülkenin Türkiye olduğunu kaydeden Ergün, Türkiye’nin alım-satım yaptığı ülkelerde yaşanabilecek krizlerin elbette ki ülkeye de yansımalarının olacağını vurguladı. Türkiye'nin kendisinden kaynaklanan bir sorunla karşılaşmayacağını kaydetti.
'Tasarruf yapın' şeklindeki çağrıları da değerlendiren Ergün, çağrının sadece 'hesaplı-kitaplı' olunması için yapıldiğını söyledi. Ergün, "Elbetteki herkes hesaplı, kitaplı davranmalıdır." diye konuştu.
Otomotiv sektörü hakkındaki bir soruyu da yanıtlayan Ergün, ülkede yüzde 70 oranında yabancı otomobil olduğunu hatırlatarak, 2011 yılı içinde ciddi anlamda mutlak ihracatçı özelliğine kavuşulabilinmesi için çalışmalar yapılması gerektiğini belirtti.