BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Türkiye'nin büyümesi lazım. Biz büyümeye bağlı bir ekonomi modelini benimsiyoruz. Türkiye üretecek, Türkiye büyüyecek ki işsizlik azalacak. İşsizliğin azalması büyümeye bağlıdır. Dolayısıyla üretimin, üreticinin, sanayinin, sanayicinin önündeki bütün engelleri kaldırmaya kararlıyız" dedi.
Bakan Özlü, Düzce Valiliği'nin Düzce Kültür Merkezi’nde düzenlediği bayramlaşma programına katıldı. Vali Zülkif Dağlı, Ak Parti Düzce Milletvekilleri Fevai Arslan ve Ayşe Keşir ile il protokolünün de bulunduğu bayramlaşmada konuşan Bakan Özlü, Türkiye'de yeni bir dönemin başladığını bu yeni dönemin üç temel ayağının demokrasi, değişim ve reform olduğunu söyledi. Üretim reform paketini geçen haftalarda Meclis'ten geçirdiklerini hatırlatan Bakan Özlü, "Üretim reform paketi Türkiye'de sanayicilerimizin, üreticilerin problemlerine çözüm getirmek amacıyla hazırlanmıştır. Bu paket üzerinde 1 yıldır çalışıyoruz. Türkiye'nin daha fazla üretmesi, üretim ortamının iyileştirilmesi ve Türkiye'nin büyümesi için bu paketi hazırladık. Türkiye daha fazla üretecek, Türkiye daha fazla büyüyecek ve büyümeye bağlı ekonomi paketi ve kalkınma paketiyle inşallah dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmeye doğru hızlıca ilerleyecek" dedi.
Gerçekleştirmek istedikleri 4 ana reform paketinden birincisi olan sanayi ve mülkiyet hakları kanunu, yani patent kanununu Meclis'ten geçirdiklerini ifade eden Bakan Özlü şöyle devam etti:
"Bununla sanayimizin, tasarım yapan, araştırma geliştirme yapan sanayicimizin haklarını koruyoruz. Hem yerli hem yabancı yatırımcının hakkı korunuyor. Bugün Avrupa Birliği standartlarında bir patent kanunumuz var. İkincisi ARGE reform paketiydi. Başta TÜBİTAK olmak üzere Türkiye'de araştırma geliştirme ve teknoloji gelişim sisteminde bir düzenleme yaptık. Bu da komisyondan geçti, Meclis'ten geçecek. Üçüncüsü üretim reform paketiydi. İnşallah yasalaşacak. Bir diğeri ise piyasa denetim ve gözetim mekanizmasıdır. Ona da çalışıyoruz. İnşallah gelecek Ekim ayından sonra Meclis'e göndereceğiz. Türkiye'nin büyümesi lazım. Biz büyümeye bağlı bir ekonomi modelini benimsiyoruz. Türkiye üretecek, Türkiye büyüyecek ki işsizlik azalacak. İşsizliğin azalması büyümeye bağlıdır. Dolayısıyla üretimin, üreticinin, sanayinin, sanayicinin önündeki bütün engelleri kaldırmaya kararlıyız. İnşallah gelecek günlerde Meclis'ten geçen kanun ile ilgili uygulamaları başlatacağız. Paket halinde bunları hayata geçireceğiz. Sanayi sitelerimizi taşıyacağız. Yeni OSB’ler kuracağız. Yeni endüstri bölgeleri oluşturacağız. Dolayısıyla yapacak işimiz çok, hep birlikte çalışacağız. İnşallah büyük Türkiye'ye doğru hep birlikte yürüyeceğiz."

FOTOĞRAFLI