Bu hafta tekrar işleme açılan Bank Asya hisseleri işleme açıldıktan sonra en dalgalı gününü yaşıyor. Gün içinde açılışta 0,57 liraya kadar düşerek taban fiyatı gören hisseler saat 10:20'den sonra gelen alımlarla birlikte 5 dakika içinde 0,71 liraya çıktı. 5 dakikalık yükseliş yüzde 25'i buldu.

Hafta başında işleme açılan bank asya hisseleri 3 gün boyunca taban fiyatlarına düşerek 1.24 liradan 0,64 liraya kadar düşmüştü.

Bugün Bank Asya hisseleri açılışta yeni taban seviyesi olan 0,57 liraya düşse de birinci seansta beklenmedik şekilde yükselişe geçti. Taban fiyatın ardından saat 10:20'dan gelen alımlarla yükselen Bank Asya hisseleri beş dakikada 0,71 liraya kadar çıktı ve tavan fiyatına erişti. Sadece 5 dakikalık yükseliş hızı yüzde 25'i buldu. Günlük yükseliş ise yüzde 10,94 oldu.

Böylece Bank Asya hisseleri işleme tekrar açıldıktan sonra ilk kez yükseldi. Bankanın piyasa değeri 0,71 liralık hisse fiyatıyla 639 milyon liraya çıktı.

"YATIRIMCILAR RİSKİ ALDI"

Reuters'e konuşan bir bankacılık sektör analisti, "Satış emirlerinin sona ermesiyle bu seviyeleri, fırsat olarak görenler ve bu seviyelerden alım yaparak maliyetlerini düşürenler oldu. Hissede brüt takas devam ettiği için alıcılar gün içi alıp satanlar değil, daha ucuz maliyet yapmak adına gerçek alıcılar. Temel anlamda bir haber akışı yok ancak bu ortamda işlemi seven bireysel ve kurumsal yatırımcılar bu riski aldılar" dedi.

Hisseleri 7 Ağustos'ta 1.24 liradan işleme kapatılan Bank Asya'ya ilişkin olarak CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan, BDDK'nın Bank Asya konusunda adım atması gerektiğini belirtmişti. Faaliyetlerinin kesintisiz sürdüğünü ve tüm talepleri yerine getirdiğini kaydeden Bank Asya ise sermayesini nakden yüzde 25 artırma kararı almıştı.

Bir portföy yöneticisi, "Hisse dört işlem gününde taban fiyatı gördükten sonra, bir tavanı garipsemiyorum. Tahta kapalıyken biriken siyasi riski, piyasa sert bir şekilde fiyatladı. Yeni bir denge oturana kadar tabanlı/tavanlı sarkaç hareketleri olacaktır diye düşünüyorum" dedi.