Başbakan Yardımcılı Ali Babacan, Avrupa ve ABD’de sorunların çözülmemesi durumunda olumsuz senaryolara hazır olunması gerektiğini söyledi.
Başbakan Yardımcısı Babacan ve Dünya Bankası Grubu Başkanı Robert B. Zoellick ile birlikte ortak basın toplantısı düzenledi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli’nin ‘Dünyada kara bulutlar dolaşıyor. Dünyada kriz olacak’ sözlerinin hatırlatılması üzerine Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "Umuyoruz ki Avrupa’da doğru kararlar alınır. Umuyoruz ABD’deki borçlanma limitiyle ilgili siyasi sorun aşılır. Bunlar eğer çözülürse sorun yok. Problemler olduğu takdirde, sorunlar çözülmediği takdirde olumsuz senaryolara da hazır olmamız gerekir." dedi.

"TÜRKİYE HIZLA BÜYÜYOR"
Dünya Bankası Grubu Başkanı Robert B. Zoellick ise Türkiye'nin hızlı bir şekilde büyüdüğünü ve bunun bütün dünya tarafından takip edildiğini söyledi. Zoellick, dünyada Türkiye, Çin, Hindistan ve Brezilya gibi ülkelerin ekonomik krizden sonra hızla gelişme başladığını, buna rağmen ABD, Japonya ve Avrupa ülkelerinin sorunlar yaşadığını kaydetti. Zoellick, bazı ülkelerin hızlı gelişirken diğer ülkelerin gelişmede yavaş kalmasının toparlanmayı zorlaştırdığının altını çizdi. Zoellick, Avrupa'da yaşanan sorunların Türkiye'nin ihracatını ve doğrudan yatırımların etkileyebileceğini belirterek, "Ben inanıyorum ki Türkiye’deki ekonomik program çok güçlü. Ekonomik program hem yılın meselelerine hem de ekonominin yeniden yapılandırılmasına odaklanıyor. Türkiye 2002 yılından beri çok önemli yapısal reformları hayata geçirdi. Zaten bugünkü ziyaretimizin amacı da Türkiye’nin bundan sonra nereye gitmek istediğini görüşmekti." diye konuştu.
Dünya Bankası olarak Türkiye'nin istihdam ve eğitim gibi alanlarda yapacağı çalışmalara destek olmak istediklerini kaydeden Zoellick, "Türkiye giderek artan öneme sahip bir aktör konumunda. Bizler G-20 üyesi Türkiye ile bu alanda çalışmak ve bölgesel ekonomide çalışacağı rolle ilgili de işbirliğimizi geliştirme arzusundayız. Türkiye kullandırdığı krediler açısından dünyada ikinci sırada. Büyüme stratejisinin bir parçası olarak 7, 6 milyar dolar aktarıldı." dedi.