İstanbul, 27 Nisan () - Borsa İstanbul, AWDC ve JTR Mücevher İhracatçıları Birliği arasında, elmas ticaretinin geliştirilmesi için mutabakat zaptı imzalandı.

Belçika’nın Antwerp kentinde, elmas sektörü firmalarınca kurulan ve elmas ticaretinin Belçika’da geliştirilmesi için çalışmalar yapan AWDC’nin (Antwerp Dünya Elmas Merkezi) temsilcileri ile Antwerp Valisi Cathy Berx’ün de bulunduğu, Belçika Dış Ticaret Bakanı Pieter De Crem başkanlığındaki ticaret heyeti İstanbul’u ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında Borsa İstanbul, AWDC ve JTR Mücevher İhracatçıları Birliği arasında, Türkiye ile Belçika arasındaki elmas ticaretinin geliştirilmesi amacıyla bir mutabakat zaptı imzalandı.

Belçika Dış Ticaret Bakanı Pieter De Crem'in huzurunda gerçekleştirilen imza töreninde, mutabakat zaptını Borsa İstanbul Genel Müdürü/CEO'su Tuncay Dinç, AWDC Başkanı Stephane Fischler ile JTR Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Ayhan Güner imzaladı.

Belçikalı ticaret heyetinin ziyareti sırasında uluslararası elmas sertifikaları veren derecelendirme kuruluşu HRD Antwerp Türkiye binasının resmi açılışı da yapıldı.

(FOTOĞRAFLI)