İstanbul’da düzenlenen operasyonda, borsada manipülasyon yaptığı iddia edilen 29 kişi gözaltına alındı.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, borsada manipülasyon yaparak haksız kazanç elde ettiği öne sürülen gruba yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda 29 kişi gözaltına alındı. Zanlılar, Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda (İMKB) maniplasyon yapanlara yönelik düzenlenen operasyonda, aralarında aracı kurum çalışanı ve İMKB çalışanlarının da bulunduğu 29 kişi gözaltına alındı.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uzun süreli bir çalışmanın ardından bu sabah saat 06.00 sıralarında İstanbul genelinde tespit ettiği adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Baskında gözaltına alınan 29 kişi sorgulanmak üzere Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

SORUŞTURMA GENİŞLEYECEK

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda(İMKB) manipülasyon yapıldığı iddiasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltını alınanlar arasında eski milli kaleci Engin İpekoğlu da var.

Sabah saatlerinde Sarıyer, Beşiktaş ve Başakşehir'de düzenlenen operasyonla gözaltına alınan şüpheliler arasında iş adamı, broker ve aracı kurum çalışanlarının da bulunduğu öğrenildi.

Gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere emniyete getirildi. Soruşturma kapsamında gözaltı sayısının artacağı ifade edildi