Harding, BP Türkiye''nin pazara sunduğu yeni Ultimate benzin ve dizel yakıtlarının tanıtıldığı toplantıda yaptığı konuşmada, yeni ürünlerin BP''nin şimdiye kadarki en iyi yakıtları olduğunu söyledi.

BP Türkiye olarak, Türkiye gibi büyüyen bir pazarda yatırımlarına devam edeceklerini belirten Harding, ''''Bu sözümüzü tutuyoruz ve BP''nin en iyi yakıtlarını Türk tüketici ile buluşturuyoruz. Yeni BP Ultimate yakıtlarımız sayesinde tüketicilerimiz araçlarındaki değişikliği kısa sürede fark edebilecekler'''' dedi.

Yeni ürünlerinin Türkiye''deki büyüme arzularında önemli bir adımı teşkil ettiğini dile getiren Harding, ''''Ek istasyonlarla önümüzdeki yıllarda mevcudiyetimizi genişleteceğiz'''' diye konuştu.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Harding, Türkiye''de talep arttığı ölçüde BP''nin büyümek istediğini ifade etti.

BP''nin akaryakıt piyasasındaki son düzenlemeler ile bayi kaybına uğrayıp uğramadığının sorulması üzerine Harding, ''''Rekabet ne getirecek bilemiyoruz. Ancak biz büyümeye ve gelişmeye devam edeceğiz. Son düzenlemeler farklı rekabetçi bir ortam yarattı. BP olarak bu süreci başarıyla geçtik. İstasyon sayımızı muhafaza ettik. Artık beş yıllık bir döngü içinde olduğumuzun farkındayız ve başarılı olmak için çalışacağız'''' diye konuştu.

BP''nin her zaman yakıtının arkasında olduğunu, ayrıca garanti uygulamasına ihtiyaç duymadıklarını belirten Harding, yakıtla ilgili sorun yaşanması durumunda müşterilerine her türlü desteği sunduklarını anlattı.

Piyasada yeni işletme modellerinin hatırlatılması üzerine Harding, BP''nin en karlı işletme modelini inceleyeceğini, ancak şu anda bayileriyle ilişkilerini sürdüreceklerini bildirdi.

BP Akaryakıt Ürün Standartlar Müdürü Simge Ergun Camgözoğlu da BP Ultimate yakıtlarının sıradan yakıtlara kıyasla beş katına kadar daha fazla motor temizleme gücüne sahip olduğunu belirterek, şunları söyledi:

''''Motor bir aracın kalbidir, sağlıklı olduğunda araç çok daha iyi performans gösterir. Yeni yakıtlar aslında motora sağlık hizmeti sunuyor. Özel olarak formüle edilen BP Ultimate yakıtlar bu formüller sayesinde motoru temizliyor, koruyor, yakıt ekonomisi sağlıyor ve performansını artıyor. Ayrıca emisyonu da azaltıyor.''''

Camgözoğlu, yakıtın faydalarının ilk depoda hissedildiğini söyleyerek, yeni ürünlerin fiyatlarında ise bir değişiklik olmayacağını bildirdi.