Mithat ABAKAN/ MANAVGAT (Antalya), () - SLOVAKYA Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Anna Turenicova, "Slovakya küçük bir ülke, buna rağmen yıl içerisinde 120- 130 bin kadar Slovak vatandaşı Antalya bölgesini, toplamda 150 bin vatandaşımız Türkiye'yi ziyaret ediyor" dedi.
Hafta sonu tatilini Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde geçiren Slovakya'nın Ankara Büyükelçisi Anna Turenicova, Manavgat Side Turistik Otelciler Birliği Derneği (MASTOB) Başkanı Cengiz Haydar Barut'la bir araya geldi. Görüşmede Slovakya'nın Antalya Fahri Konsolosu Şükrü Vural da hazır bulundu.
Büyükelçi Turenicova, Side'nin harika bir turizm merkezi olduğunu belirterek, Ankara'dan Side'ye gelirken önce harika bir doğa, ardından muhteşem bir deniz manzarasının görüldüğünü anlattı. Slovakya'nın küçük bir ülke olduğunu aktaran Büyükelçi Turenicova, buna rağmen 120- 130 bini Antalya olmak üzere her yıl Türkiye'ye yaklaşık 150 bin Slovak vatandaşının tatil için geldiğini söyledi.
ANTALYA'DAN MEMNUNLAR
Büyükelçi Anna Turenicova, şöyle dedi:
"Slovakya için en önemli turizm merkezi Türkiye'dir. Slovakların en çok tercih ettiği turizm merkezi Antalya bölgesidir. En önemlisi de şu Slovakya küçük bir ülke, buna rağmen yıl içerisinde 120- 130 bin kadar Slovak vatandaşı Antalya bölgesini, toplamda 150 bin vatandaşımız Türkiye'yi ziyaret ediyor. Türkiye'ye gelen turistler, özellikle Antalya bölgesine gelenler buradaki servisten, otellerden ve insanların sıcakkanlılığından o kadar memnun ki her sene tekrar Türkiye'ye tatile geliyorlar."
"GEÇEN SEZONUN YÜZDE 40 ÜZERİNDE KAPATIRIZ"
MASTOB Başkanı Cengiz Haydar Barut da haziran ayında genel olarak Manavgat ve Side bölgesindeki otellerin doluluk oranının yüzde 70 civarında seyrettiğini aktararak, "Bayram dolayısıyla bölgemize ciddi bir misafir talebi de var. Dolayısıyla bayram süresince bölgemizdeki doluluklar yüzde 90'ların üzerine çıktı. Son 10 gündür bölgemize olan talep temmuz, ağustos, eylül aylarının da iyiye gideceğine işaret ediyor. İnşallah sezonu biraz daha uzatarak geçen yılın yüzde 40 üzerine kapatmayı hedefliyoruz" dedi.
Antalya Valisi Münir Karaloğlu'nun turizmcilerden hedeflerini hep yüksek tutmalarını istediğini anlatan MASTOB Başkanı Cengiz Haydar Barut, "Bu sezon sonu için final rakamlarımız Antalya genelinde 10 milyon. Manavgat ve Side bölgesi olarak da 3.5 milyon misafirin üzerine çıkacağımızı ümit ediyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI